Astra Giurgiu a fost invinsa de Austria Viena cu scorul de 3-2 (2-1), joi seara, pe Arena Nationala din Bucuresti, in prima etapa a Grupei E a Europa League la fotbal, potrivit Agerpres.

Intr-o atmosfera dezolanta, cu doar 1.000 de spectatori in tribunele impunatorului stadion bucurestean, Astra a facut un joc modest, chiar daca a dominat ultima parte a meciului si a fost aproape de egalare.

Denis Alibec (18) si Cristian Sapunaru (74) au marcat pentru echipa lui Marius Sumudica, in timp ce pentru oaspeti au punctat Raphael Holzhauser (16 - penalty), Kevin Friesenbichler (33) si Alexander Grunwald (58).

Oaspetii au inceput mai decis si au avut o prima ocazie de gol in minutul 5, cand centrarea lui Salamon nu l-a gasit pe Friesenbichler in careu.

Austria Viena a deschis scorul in min. 15, dupa o gafa a portarului Lung jr, care l-a faultat in careu pe Friesenbichler, iar Raphael Holzhauser a deschis scorul din penalty (16).

Astra a egalat doua minute mai tarziu, prin Denis Alibec (18), care a reluat in plasa mingea centrata de Constantin Budescu, din lovitura libera.

Giurgiuvenii au avut momente bune de joc, apoi, dar Teixeira a fost deposedat in extremis in careu (25).

Campioana Romaniei a mai incasat un gol in minutul 33, cand Alexander Grunwald l-a angajat in adancime pe Kevin Friesenbichler, iar acesta l-a surprins cu un lob pe Lung, iesit neinspirat din poarta.

Astra putea intra la egalitate la cabine, dar Teixera (44) a fost blocat in momentul sutului de Grunwald.

La reluare, Astra a continuat sa ofere spatii in aparare, iar Lung a salvat un gol ca si facut la lovitura de cap a lui Friesenbichler (48).

Si Budescu a avut o sansa mare de gol, la poarta cealalta, dar a trimis alaturi cu capul din pozitie ideala.

Austria Viena a mai marcat o data, prin Alexander Grunwald, din lovitura libera de la 22 de metri, in vinclul portii lui Lung (58), la fel cum punctase si in weekend-ul trecut in campionat, cu Wolfsberger AC (4-1).

Astra a incercat sa revina in joc si a marcat al doilea gol in minutul 74, prin Cristian Sapunaru, cu capul, din centrarea lui Budescu. Un minut mai tarziu, Filipe Teixeira a tras un sut bun de la 25 de metri, putin peste poarta.

Campioana Romaniei a fortat egalarea, mai ales ca austriecii au ramas in zece oameni, dupa eliminarea lui Rotpuller, dar sutul lui Teixeira s-a dus peste poarta (83).

Lung a salvat situatia la o sansa notabila a oaspetilor, la sutul lui Tajouri-Shradi (86), iar apoi a fost randul lui Hadzikic sa se remarce la mingea trimisa de Alibec (86). Seto (88) a ratat si el din pozitie destul de favorabila, sutand alaturi din marginea careului. Nicoara a fost aproape de egalare, dar portarul a respins mingea de sub transversala (90+2).

Astra a pierdut acasa in cupele europene dupa o serie invincibila de sapte partide. In schimb, Austria Viena are patru victorii din tot atatea deplasari in acest sezon european.

Campioana Romaniei va juca urmatorul meci pe 29 septembrie, cu AS Roma, in deplasare.

Astra Giurgiu ¬ Austria Viena 2-3 (1-2)

Au marcat: Denis Alibec (18), Cristian Sapunaru (74), respectiv Raphael Holzhauser (16 ¬ penalty), Kevin Friesenbichler (33), Alexander Grunwald (58).

Bucuresti, Arena Nationala: 1.000 spectatori

Europa League ¬ Grupa E