Primele dueluri din grupele noului sezon al Europa League se vor disputa joi, competitie in care Romania este reprezentata de doua echipe. Astra, campioana Romaniei, va primi vizita formatiei Austria Viena, meciul urmand sa se dispute pe Arena Nationala, de la ora 20:00. Steaua isi va incepe aventura europeana pe terenul celor de la Osmanlispor, echipa debutanta in cupele europene. Partida va incepe la ora 22:05 si va fi transmisa in direct la Pro Tv si Dolce Sport si Live Text pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Osmanlispor - Steaua

Osmanlispor are o istorie scurta. Format de drept in 1978, clubul turc a fost dizolvat pe cand purta numele de Ankaraspor. Se intampla asta in 2009, insa echipa a luat din nou fiinta in 2014 sub numele de Osmanlispor.

Dupa primele trei etape din campionat, Osmanlispor a obtinut doua remize si o victorie si se afla pe locul 6, cu 5 puncte. De partea cealalta, Steaua este lider in Liga 1, cu 17 puncte, reusind cinci succese si doua remize.

Steaua si Osmanlispor nu s-au mai confruntat pana in prezent. La formatia turca evolueaza Lukasz Szukala si Raul Rusescu, doi fosti jucatori ai ros-albastrilor.

Pentru a ajunge in grupele Europa League, Osmanlispor le-a eliminat pe Zimbru Chisinau (Moldova), Nomme Kalju (Estonia) si Midtjylland (Danemarca). Ultimul adversar intalnit, Midtjylland, a ajuns sezonul trecut pana in 16-imile competitiei, unde a fost eliminata de Manchester United.

Stelistii au dezamagit in editia trecuta a cupelor europene, fiind eliminati din Liga Campionilor de Partizan Belgrad si din Europa League de Rosenborg. In acest sezon Steaua a trecut de Sparta Praga (1-1 si 2-0), dar a fost spulberata in play-off de Manchester City (0-5 si 0-1).

Echipe probabile:

Osmanlispor: Zydrunas Karcemarskas - Avdija Vrsajevic, Vaclav Prochazka, Numan Curuksu, Tiago Pinto - Musa Cagᅣran, Mehmet Guven - Aminu Umar, Badou Ndiaye, Dzon Delarge - Pierre Webo.Antrenor: Mustafa Resit Akcay

Steaua:Fl. Nita - Enache, Tamas, Tosca, Mitrea - V. Achim, Bourceanu - Ad. Popa, Boldrin, Fl. Tanase (De Amorim) - Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Rezerve: Stancioiu, Aganovic, Ov. Popescu, Moke, Jakolis, De Amorim, Tudorie

Meciul va fi condus la centru de germanul Tobias Welz. Acesta va fi ajutat de asistentii Jan Seidel si Rafael Foltyn, in timp ce rezerva va fi Stefan Lupp.

Astra - Austria Viena

Austria Viena este o echipa infiintata in anul 1911 si are in palmares 25 de titluri de campioana si 27 de Cupe ale Austriei.

Austria Viena a terminat pe locul trei in sezonul precedent din campionat, iar pentru a ajunge in faza grupelor Europa League, a trecut de Kukesi, Spartak Trnava, si a eliminat-o pe Rosenborg in play-off, scor 4-2 la general.

In editia actuala a campionatului, Austria Viena este pe locul patru, cu patru victorii, un egal si doua infrangeri, in timp ce Astra nu se regaseste in acest inceput de sezon, avand o victorie, o remiza si patru infrangeri. Dupa sapte etape, giurgiuvenii ocupa locul 11 in clasament, cu 5 puncte.

Echipe probabile:

Astra Giurgiu: Lung jr. – Sapunaru, Alves, Fabricio, Maranhao (Stan) – Ionita, Lovin (Boudjema), Seto, Texeira – Alibec, Niculae (Budescu). Antrenor: Marius Sumudica.

Austria Viena: Almer – Larsen, Rotpuller, Filipovic, Martschinko – Venuto, Holzhauser, Grunwald, Serbest (Tajouri), Pires – Friesenbichler. Antrenor: Fink Thorsten.

Meciul va fi condus la centru de suedezul Andreas Ekberg. Acesta va fi ajutat de asistentii Fredrik Nilsson si Mehmet Culum, in timp ce rezerva va fi Stefan Hallberg.

Programul meciurilor de joi:

Ora 20:00

Grupa A:

Feyenoord - Manchester United

Zorya Luhansk - Fenerbahce

Grupa B:

Young Boys - Olympiacos

APOEL - FC Astana

Grupa C:

Anderlecht - Gabala

Mainz - Saint-Etienne

Grupa D:

Maccabi Tel-Aviv - Zenit Sankt Petersburg

AZ Alkmaar - Dundalk

Grupa E:

Viktoria Plzen - AS Roma

Astra Giurgiu - Austria Viena, meciul va fi transmis in direct la Dolce Sport

Grupa F:

Sassuolo - Athletic Bilbao

Rapid Viena - Genk

Ora 22:05

Grupa G:

Panathinaikos - Ajax

Standard Liege - Celta Vigo

Grupa H:

Konyaspor - Sahtior Donetk

Sporting Braga - Gent

Grupa I:

FC Salzburg - FK Krasnodar

Nice - Schalke

Grupa J:

PAOK Salonic - Fiorentina

Qarabag - Slovan Liberec

Grupa K:

Inter - Hapoel Beer-Sheva

Southampton - Sparta Praga

Grupa L:

Villarreal - FC Zurich

Osmanlispor - Steaua, in direct la Pro Tv si Dolce Sport