Steaua a invins-o pe Astra Giurgiu, scor 1-0, in derby-ul etapei a 7-a din Liga 1 si s-a distantat la 12 puncte de campioana Romaniei. Boldrin, fost jucator al Astrei, a executat perfect o lovitura libera si a adus victoria ros-albastrilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima ocazie a meciului i-a apartinut echipei lui Laurentiu Reghecampf, in minutul 11. Adi Popa a scapat pe contraatac, dar sutul sau de la marginea careului a fost respins de Silviu Lung Jr. Giurgiuvenii au avut prima sansa de a marca in minutul 20, cand sutul lui Sapunaru a trecut putin pe langa poarta lui Nita.

Alibec a fost aproape sa deschida scorul in minutul 36, dar sutul sau din interiorul careului a fost respins de Nita. Boldrin a inscris unicul gol al meciului in finalul primei reprize. Fostul jucator al Astrei a executat foarte bine o lovitura libera de pe partea dreapta, mingea a lovit bara, apoi a intrat in poarta.

In repriza secunda, Adi Popa putea mari avantajul in minutul 50, dar sutul sau a fost retinut de Silviu Lung Jr.

Finalul patidei a fost extrem de tensionat, Junior Morais a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat de arbitrul Marius Avram pentru o intrare asupra lui Popa. Initial, Avram i-a aratat cartonasul galben lui Nicoara. Arbitrul de rezerva a intervenit, iar Avram a revenit asupra deciziei si i-a acordat cartonasul lui Junior Morais.

Dupa eliminarea lui Junior Morais, jucatorii celor doua echipe si cei prezenti pe bancile tehnice au intrat in conflict. In urma acestor incidente, Mihai Stoica si un oficial al Astrei au fost trimisi in tribuna.

Steaua ramane lider in Liga 1, cu 17 puncte, la o distanta de patru puncte de urmatoarea clasata, FC Botosani. Astra se afla pe pozitia a 11-a, cu 5 puncte.

Au evoluat echipele:

Steaua Bucuresti: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Mitrea - Moke (De Amorim '52), Bourceanu - Ad. Popa, Boldrin, Fl. Tanase (Ov. Popescu '52) - Golubovici (Tudorie '79).

Astra Giurgiu: Lung jr. - Sapunaru, Geraldo, Fabricio, Junior Morais - Seto, Lovin (Boudjemaa '46) - Al. Ionita II, D. Niculae (Budescu '58), Teixeira (Nicoara '78) - Alibec.

Cartonase galbene: De Amorim '72, Mitrea '81, Tamas '90+6 / Geraldo '13, Fabricio '39, Junior Morais '67, '89, Budescu '67.

Cartonas rosu: Junior Morais '89

Arbitri: Marius Avram (central) - Vasile Marinescu, Mircea Orbulet (asistenti) - Iulian Calin (rezerva).