Legendarul jucator de fotbal german Franz Beckenbauer este investigat de procurorii elvetieni pentru fapte de coruptie in legatura cu organizarea Cupei Mondiale din 2006, informeaza BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

In martie, un comitet al FIFA a inceput cercetarile in legatura cu sase persoane, cu privire la castigarea drepturilor de catre Germania de a organiza Cupa Mondiala de acum zece ani.

Franz Beckenbauer este investigat de procurorii elvetieni in propriul lor dosar de coruptie, au confirmat acestia astazi, potrivit BBC.

Fostul jucator a negat orice acuzatii de coruptie. In luna octombrie a anului trecut, el a spus ca a facut "o greseala" in legatura cu delegarea organizarii evenimentului, dar a negat ca votul ar fi fost cumparat.

Organizarea CM-2006 a fost atribuita in iulie 2000, cand Germania a castigat la numai un vot, 12-11, in fata Africii de Sud, care a primit ulterior turneul final din 2010.

Cotidianul german Der Spiegel a relatat ca investigatia se concentreaza pe plati facute intre 2002-2005 care ajung pana la 10 milioane de franci elvetieni (circa 10,2 milioane de dolari).

Deocamdata nu este cunoscut numarul oficialilor investigati de procurorii din Elvetia, insa comitetul FIFA avea in vedere sase persoane: Franz Beckenbauer, Wolfgang Niersbach, Helmut Sandrock, Theo Zwanziger, Horst Schmidt si Stefan Hans.

Beckenbauer a jucat de 103 ori in echipa nationala a Germaniei de Vest, participand la trei campionate mondiale. A ridicat trofeul din postura de capitan in 1974 si l-a castigat din nou ca antrenor in 1990.

Fostul jucator le-a antrenat apoi pe Marseille si Bayern Munchen, club la care este in prezent presedinte de onoare.