Joao Mario a devenit cel mai scump jucator portughez transferat din competitia interna, Sporting Lisabona urmand sa primeasca de la Inter Milano suma de 45 de milioane de euro, anunta site-ul oficial al lui Sporting.

HotNews.roFoto: Hotnews

Joao Mario, campion european cu Portugalia in 2016, este cel mai scump jucator vandut vreodata de Sporting, echipa de la care au plecat Cristiano Ronaldo sau Nani.

Transferul lui Joao Mario il egaleaza pe cel al columbianului James Rodriguez, vandut de FC Porto in 2013 la AS Monaco. Recordul absolut este detinut in continuare de brazilianul Hulk, in schimbul caruia Zenit a platit celor de la FC Porto 60 de milioane de euro in 2012.

In varsta de 23 de ani, Joao Mario se desparte de club dupa 14 ani si 171 de meciuri jucate la prima echipa a clubului, pretul sau de transfer depasindu-le pe cele ale lui Renato Sanches, Pepe, Ricardo Carvalho sau Fabio Coentrao.

Portughezul a confirmat transferul pe pagina sa personala de facebook.

"Cum sa incep? Au fost 14 ani minunati, pe care nu ii voi uita, indiferent ce se va intampla! In acest moment, singurul lucru la care ma gandesc e sa spun multumesc.

Multumesc Sporting pentru tot ce ai facut pentru mine. Am inceput ca un copil care venea la antrenamente visand sa ajunga la echipa mare si din prima zi am stiut ca am facut alegerea corecta. Multumesc tuturor celor care au fost parte din aceasta poveste.

Toti vor fi in inima mea, la fel ca fanii lui Sporting, care mi-au aratat mereu dragostea lor. De azi, si eu sunt un fan care o incurajeaza pe Sporting!

Multumesc Interului pentru aceasta oportunitate. Sunt nerabdator sa incep", a scris noul jucator al lui Inter, citat de Digi Sport.