Campioana Romaniei, Astra Giurgiu, a fost repartizata in Grupa E a Europa League, alaturi de Viktoria Plzen, AS Roma si Austria Viena. Italienii de la AS Roma vor fi atractia principala a grupei, formatie la care evolueaza portarul Bogdan Lobont si legendarul Francesco Totti, desi cehii de la Viktoria Plzen au fost capi de serie.

Astra Giurgiu in cupele europeneFoto: afcastragiurgiu.ro

AS Roma:

Echipa tip: Szczesny - Florenzi, Manolas, Vermaelen, Juan Jesus - De Rossi, Nainggolan, Strootman - Salah, Dzeko, Perotti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Anul infiintarii: 1927

Stadion: Olimpic - 72.688 locuri

Valoarea lotului: 287.68 de milioane de euro, conform Transfemarkt

Media de varsta: 26,1

Vedete: De Rossi, Dzeko, Totti, El Shaarawy

Palmares: 3 titluri de campioana, 9 Cupe ale Italiei si doua Supercupe ale Italiei

Cea mai buna performanta in Europa o reprezinta finala Cupei Campionilor, pierduta in 1984 pe teren propriu contra lui Liverpool, si castigarea in 1961 a Cupei Oraselor Targuri, precursoarea Cupei UEFA. Roma a mai jucat finala Cupei UEFA, contra Interului, in 1991.

In sezonul trecut din Serie A, AS Roma a terminat pe locul trei, dupa Juventus si Napoli. Italienii au ratat grupele Champions League, dupa ce au au fost eliminati de FC Porto in play-off-ul competitiei (scor 4-1 la general).

In sezonul precedent al Champions League, AS Roma a ajuns pana in sferturile de finala, unde a fost eliminata de Real Madrid, scor 4-0 la general.

Viktoria Plzen:

Echipa tip: Kozacik – Mateju, Hejda, Hubnik, Limbersky – Petrzela, Hromada, Horava, Kopic – Duris, Bakos. Antrenor: Roman Pivarnik

Anul infiintarii: 1911

Stadion: Doosan Arena - 11.700 locuri

Valoarea lotului: 25,78 de milioane de euro

Media de varsta: 27,7

Vedete: Ergys Kace, Hrosovsky, Duris

Palmares: 4 titluri de campioana, o Cupa a Cehiei, doua Supercupe ale Cehiei. Cea mai buna performanta europeana o reprezinta optimile de finala ale Europa League (2013 si 2014).

Plzen este campioana en-titre a Cehiei, iar in actuala editie de campionat se afla pe locul patru dupa tot atatea etape, cu 7 puncte.

Cehii au fost eliminati in play-off-ul Champions League de Ludogorets Razgrad, echipa la care joaca si romanii Cosmin Moti, Claudiu Keseru si Andrei Prepelita. Ludogorets s-a impus cu 2-0 in meciul tur, iar in returul de la Plzen, scorul a fost egal, 2-2.

Anul trecut, Viktoria Plzen nu a reusit sa treaca de faza grupelor Europa League, unde le-a avut ca adversare pe Vojvodina, Dinamo Minsk si Rapid Viena.

Austria Viena:

Anul infiintarii: 1911

Stadion: Generali Arena - 12.500

Valoarea lotului: 18,23 de milioane de euro

Media de varsta: 23,8

Vedete: Holzhauser, Kayode, Almer

Antrenor: Thorsten Fink

Palmares: 25 de titluri de campioana, 27 de Cupe ale Austriei. In 1978, Austria Viena a disputat finala Cupei Cupelor, 0-4 cu Anderlecht.

Austria Viena a terminat pe locul trei in sezonul precedent din campionat, iar pentru a ajunge in faza grupelor Europa League, a trecut de Kukesi, Spartak Trnava, si a eliminat-o pe Rosenborg in play-off, scor 4-2 la general.

In editia trecuta a Europa League, Austria Viena a ajuns pana in saisprezecimile competitiei, unde a fost eliminata de Valencia, scor 10-0 la general.

Programul Astrei in grupele Europa League:

15 septembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - Austria Viena

29 septembrie, ora 22:05 - AS Roma - Astra Giurgiu

20 octombrie, ora 22:05 - Viktoria Plzen - Astra Giurgiu

3 noiembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - Viktoria Plzen

24 noiembrie, ora 22:05 - Austria Viena - Astra Giurgiu

8 decembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - AS Roma