Un suporter in varsta de 18 de ani al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti a fost ucis dupa derby-ul cu Steaua Bucuresti, de sambata, din etapa a 5-a din Liga 1. Suporterul dinamovist ar fi fost lovit cu o sticla in cap de catre un sustinator al formatiei rivale, anunta Mediafax.

Adrian Daniel Matei, din Bucuresti, si-a pierdut viata, miercuri, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitala, acolo unde se afla in coma dupa ce sambata a fost victima unui atac violent. Potrivit medicilor, tanarul a suferit un hematom cerebral sever.

In acest moment nu exista informatii despre presupusul agresor, iar Politia nu a putut oferi informatii despre caz, intrucat nu a sesizat nimeni acest incident.

"Se intorcea de la meci cu un prieten si s-a bagat sa ajute un alt fan al lui Dinamo care era batut de stelisti. Atunci a primit o sticla in cap, l-au dus la spital in coma si a murit azi", a spus pentru ProSport un apropiat al victimei.

Potrivit informatiilor obtinute pana in prezent, Institutul de Medicina Legala a trimis o echipa la spitalul Sf. Pantelimon pentru a ridica trupul victimei in vederea efectuarii autopsiei.

Adrian Daniel Matei era jucator de hochei pe iarba la echipa CS Antilopa si elev in clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny. "Era un baiat foarte cuminte, educat si linistit. Avea aceasta pasiune pentru fotbal, mergea la fiecare meci. Antrenorul sau mi-a spus ca el a incercat sa aplaneze un conflict doar", a declarat antrenoarea de hochei pe iarba Ana Litvinchevici, pentru ProSport.

Dinamo Bucuresti a oferit un punct de vedere ca urmare a tragicului eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Danciulescu. "Clubul Dinamo este socat ca in Romania acestor zile astfel de drame pot avea loc. Ne exprimam intreaga compasiune si sincerele noastre condoleante familiei celui disparut in aceste circumstante tragice. Cerem cu fermitate autoritatilor statului sa-si faca datoria si sa-i prinda cat mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate! Suntem socati ca inca se mai pot produce astfel de drame si ca unele subspecii umane sunt capabile de astfel de fapte".