Despartite de un singur punct in clasamentul din Liga 1, Steaua si Dinamo vor bifa in aceasta seara duelul cu numarul 165 din toate competitiile. Confruntarea se anunta a fi una interesanta, mai ales ca cele doua echipe se lupta pentru locul de lider al clasamentului. Partida se va disputa pe Arena Nationala si va incepe la ora 21:00. Meciul va fi transmis in direct la Digi Sport, Dolce Sport si Look TV si Live Text pe HotNews.ro.

Steaua vs DinamoFoto: steauafc.com

Inaintea celui mai asteptat meci, pe plan intern, Steaua are trei victorii in tot atatea meciuri disputate (3-1 cu Viitorul, 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Botosani) si o restanta cu CSMS Iasi. Pe plan extern, ros-albastrii au suferit, marti, una dintre cele mai dure infrangeri in cupele europene, scor 5-0 cu Manchester City.

Pe langa faptul ca a primit o lectie de fotbal din partea englezilor si a fost umilita in fata suporterilor, Steaua a fost si victima coregrafiei puse la cale de fanii dinamovisti. La tribuna a doua a aparut mesajul "Doar Dinamo Bucuresti", care a fost preluat de presa din intreaga lume.

De partea cealalta, Dinamo este liderul campionatului, avand 3 victorii (4-1 cu Astra, 2-1 ACS Poli, 3-1 Voluntari) si un egal (0-0 cu CFR Cluj).

Cele mai importante statistici:

Cel mai asteptat derby al Ligii 1 are o istorie de 68 de ani. Prima confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA -Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol (minutul 42).

In 164 de intalniri directe in toate competitiile, Steaua are un avantaj mic in fata dinamovistilor: 57 de victorii, fata de 55 de succese obtinute de rivali.

In schimb, in campionatul Romaniei, Steaua si Dinamo s-au mai duelat de 136 de ori, de 41 de ori s-a impus Steaua, de 46 de ori Dinamo, in timp ce 49 de meciuri s-au terminat la egalitate.

In 68 de intalniri cu Steaua gazda, s-au consemnat 24 de victorii pentru ros-albastrii, "cainii-rosii" au castigat de 19 ori, iar 25 de partide s-au incheiat la egalitate.

Dinamo nu a mai castigat pe terenul Stelei de 5 ani, cand Steaua a pierdut in 2011, scor 1-0.

Cea mai mare diferenta de scor inregistrata in confruntarile din campionat a fost in anul 1998. Steaua s-a impus pe teren propriu cu 5-0. Au marcat Iosif Rotariu, Denis Serban, Cristi Ciocoiu si dubla a lui Danciulescu.

In total, in cele 136 de partide disputate in Liga 1 s-au inscris 363 de goluri (184 Steaua / 179 Dinamo), insemnand o medie de aproape 2,7 goluri/meci.

In sezonul trecut, cele doua echipe s-au intalnit de 6 ori, iar 5 dintre partide s-au incheiat la egalitate. Dinamo s-a impus in etapa a 18-a, scor 3-1.

Echipele probabile:

Steaua: Fl. Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momčilović – Boldrin, V. Achim – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Fl. Tanase. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Rezerve: Cojocaru, D. Popescu, Bourceanu, Aganović, Ov. Popescu, De Amorim, Tudorie

Dinamo: Branescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip – Hanca, Bušuladžić, Palić – D. Rotariu, Gnohéré, V. Lazar. Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Penedo, Dudea, I. Serban, Oliva, Olteanu, D. Popa

Partida va fi condusa la centru de bucuresteanul Radu Petrescu, care va fi ajutat la cele doua tuse de catre asistentii Marinescu Vasile si Ghinguleac Adrian Radu (ambii din Bucuresti). Al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan, tot din Capitala, in timp ce observator de arbitri a fost desemnat Aron Huzu (Sibiu).