Real Madrid, detinatoarea Ligii Campionilor, a castigat pentru a treia oara Supercupa Europei, dupa ce s-a impus cu 3-2 in fata Sevillei. In minutul 119, Dani Carvajal a luat o actiune pe cont propriu si a finalizat cu o executie cu exteriorul la coltul lung, aducand victoria si trofeul "galacticilor".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Scorul a fost deschis de Real Madrid prin Asensio, in minutul 21, dar Franco Vasquez (41') a egalat pentru Sevilla cu cateva minute inainte de finalul primei reprize. In repriza secunda, Konoplyanka (72') a transformat un penalty, iar Sevilla parea aproape de castigarea trofeului. Insa Sergio Ramos a egalat in minutul 90+3 si a trimis partida in prelungiri. Cu un om in plus dupa eliminarea lui Kolodziejczak, Real Madrid a decis soarta meciului prin Carvajal, cu un minut inainte de loteria penalty-urilor.

Sevilla, castigatoarea Europa League in ultimele trei sezoane, nu a reusit sa cucereasca nici de aceasta data Supercupa Europei. De-a lungul timpului, Sevilla a jucat 5 finale ale acestei competitii si a pierdut patru dintre ele, ultimele trei in 2014, 2015 si 2016.

Real Madrid a mai castigat Supercupa Europei in 2014 (2-0 cu Sevilla) si in 2002, cand a invins Feyenoord, scor 3-1, in timp ce Sevilla s-a impus in 2006, scor 3-0, cu FC Barcelona.

Rezumatul partidei Real Madrid - Sevilla: