FC Steaua Bucuresti anunta ca a ajuns la un acord cu FC Viitorul Constanta pentru transferul lui Florin Tanase. Atacantul in varsta de 21 de ani a semnat un contract valabil pe cinci sezoane si va purta tricoul cu numarul 7, eliberat in aceasta vara dupa plecarea lui Alexandru Chipciu, anunta site-ul oficial al vicecampioanei.

Florin Tanase a semnat cu SteauaFoto: steauafc.com

Florin Tanase s-a nascut pe 21 decembrie 1994, la Gaesti. A inceput fotbalul la LPS Viitorul Pitesti, de unde a fost transferat, in 2010, la Academia Gheorghe Hagi. A ajuns in lotul primei echipe in vara lui 2013, dar a fost imprumutat, in acel sezon, pentru sase luni, la FC Voluntari.

Odata cu revenirea la echipa lui Gheorghe Hagi, a inceput sa joace constant, adunand, pana in prezent, 86 de partide, 24 de goluri si 14 pase de gol in Liga 1, Cupa Romaniei, Cupa Ligii si preliminariile UEFA Europa League. De asemenea, a strans 3 partide in tricoul echipei nationale.

"Sunt foarte fericit pentru faptul ca m-am transferat la Steaua, deoarece este un club urias, care se lupta in fiecare an pentru castigarea de trofee. Sper sa am evolutii bune si sa nu dezamagesc conducerea, noii colegi si suporterii. Forza Steaua!", a declarat Tanase.