Astra Giurgiu a ratat calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, dupa ce a fost invinsa de FC Copenhaga cu scorul de 3-0 (3-0), miercuri, pe stadionul ''Telia Parken'' din capitala Danemarcei, in mansa a doua a turului al treilea preliminar al competitiei, partida tur incheindu-se la egalitate, 1-1, potrivit Agerpres.

Golurile au fost marcate de Andreas Cornelius (minutele 14 si 45+2) si Federico Santander (34).

La prima sa participare, Astra a parasit rapid Liga Campionilor, dupa ce miercuri nu a pus deloc probleme unui adversar net superior, care dupa desfasurarea partidei ar fi trebuit sa se impuna la o diferenta mai clara. Echipa din Giurgiu va juca acum in play-off-ul Europa League, urmand sa afle vineri pe cine va intalni.

Astra, cu un inceput slab de sezon, a fost o echipa fantoma in meciul de la Copenhaga, disputat pe un teren umed, la mai putin de 20 de grade Celsius. Campioana Romaniei a acuzat absenta lui Denis Alibec, iar fundasul Fabricio, ce ar fi trebuit sa suplineasca plecarea lui Valerica Gaman, a avut o evolutie modesta.

FC Copenhaga a avut o sansa buna in minutul 12, cand Silviu Lung jr a intervenit la sutul lui Cornelius.

Deschiderea scorului a venit dupa doua minute si a fost opera aceluiasi Cornelius, cu o lovitura de cap de la marginea careului mic, dupa o centrare de pe dreapta a lui Ankersen.

In minutul 18, Joergensen a ratat desprinderea pe tabela de marcaj, pentru ca in minutul 22 Delaney sa iroseasca o sansa imensa, pe fondul slabiciunilor aratate de apararea campioanei Romaniei.

Lung jr a avut o interventie foarte buna in minutul 30, in fata lui Verbic, dar nu a mai putut face nimic in minutul 34, cand Fabricio a respins un sut al lui Augustinsson, iar mingea a ajuns la Santander, ce a inscris cu sange rece.

Trei minute mai tarziu, Cornelius, cu o noua lovitura de cap, a fost aproape de realizarea dublei. Dupa alte doua minute, Junior Morais a salvat in extremis in fata lui Delaney.

Astra a fost destul de periculoasa in minutul 44, la incursiunea lui Teixeira, cand Niculae nu a reusit sa agate mingea.

Lung jr, de departe cel mai bun jucator al echipei sale, si-a mai salvat o data echipa la lovitura de cap a lui Delaney din primul minut de prelungire al primei reprize. La cornerul ce a urmat, executat de Augustinsson, Cornelius a izbutit in fine dubla, tot cu capul.

Astra a inceput cu atacuri timide actul secund, insa Cornelius a inscris din nou in minutul 50, golul fiind anulat, corect, pentru ofsaid.

Goalkeeperul echipei din Giurgiu s-a remarcat din nou in minutul 55, in fata lui Verbic. Doua minute mai tarziu, gazdele au cerut penalty la interventia lui Lovin. Santander isi putea trece si el in cont dubla, dar sutul sau a lovit bara (66).

FC Copenhaga, o echipa solida, cu un joc direct pe poarta, a redus apoi turatia, in fata unui adversar incapabil de o replica articulata, ce nu si-a creat nicio adevarata ocazie.

Trebuie amintit ca intr-un meci amical disputat in aceasta vara, Astra a invins-o pe FC Copenhaga cu scorul de 1-0.

FC Copenhaga - Astra Giurgiu 3-0 (3-0)

Au marcat: Andreas Cornelius (14, 45+2), Federico Santander (34)

Copenhaga, Stadion "Telia Parken"; 16.853 spectatori

Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (mansa a doua)