AFC Rapid, asociatie non-profit care detine palmaresul clubului giulestean din 1923 si pana in 2006, s-a inscris marti la Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti (AMFB) si va evolua in urmatorul sezon in Liga a V-a, ultimul esalon zonal, anunta Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele Asociatiei Fotbal Club Rapid, Horia Manoliu, care pana de curand a ocupat functia de director de marketing la FC Rapid SA, a declarat pentru AGERPRES ca inscrierea in Liga a V-a este un pas normal tinand cont de faptul ca gruparea care a promovat in Liga I se afla in prezent in procedura de faliment.

"Am fost astazi de dimineata si am inscris AFC Rapid in AMFB, in Liga a V-a zonala. Este un pas normal pentru ca altfel s-ar fi pierdut toata munca din ultimii ani. Deocamdata Rapidul nu a murit, si ma refer aici la societatea pe actiuni aflata in faliment, deoarece nu exista o decizie definitiva a unei instante in acest sens. Dar daca nu ne inscriam in Liga a V-a exista riscul sa pierdem tot. Antrenorii si jucatorii de la grupele de copii si juniori nu mai au contracte cu FC Rapid SA si se imprastiau, practic toata munca se pierdea", a spus presedintele AFC Rapid.

Acesta a adaugat ca are sustinerea Clubului Sportiv Rapid Bucuresti, care va pune la dispozitia echipei stadionul Giulesti - Valentin Stanescu pentru partidele din Liga a V-a.

De altfel, Horia Manoliu spera chiar ca AFC Rapid va putea castiga un an in obiectivul sau de a reveni in Liga I. "Eu sper din tot sufletul sa castigam un an si sa incepem din acest sezon direct in Liga a IV-a. Mai sunt doar cateva zile pana cand se pot inscrie echipe in Liga a V-a, iar daca nu vor fi suficiente formatii atunci AMFB ne va da dreptul sa evoluam in Liga a IV-a", a precizat Manoliu.

Presedintele a subliniat faptul ca AFC Rapid nu are absolut nicio legatura cu fostii proprietari Gheorghe Copos si Valerii Moraru. "Domnul Copos mi-a cedat toate partile sociale ale asociatiei AFC Rapid la inceputul acestui an. Dansul nu are absolut nicio legatura cu AFC Rapid, asa cum nu are si nici nu va avea nici Valerii Moraru sau altcineva", a precizat Horia Manoliu.

El a explicat ca AFC Rapid detine palmaresul clubului Rapid din 1923 si pana in 2006. "Asociatia detine palmaresul clubului din 1923 si pana in 2006, an in care a fost infiintata societatea pe actiuni SC Fotbal Club Rapid SA aflata acum in faliment. Iar dupa ce se va dizolva societatea pe actiuni, in mod normal, ar trebui ca si palmaresul din 2006 si pana in prezent sa revina la AFC", a mai spus Horia Manoliu.

Asociatia Fotbal Club Rapid detine 0,25 la suta din actiunile SC FC Rapid SA, societate aflata in prezent in procedura de faliment.

Joi, 28 iulie, Liga Profesionista de Fotbal a decis ca Rapid, club aflat in procedura de faliment care a promovat din Liga a II-a in aceasta vara, nu indeplineste conditiile si i-a refuzat dreptul de participare in Liga I. In urma hotararii LPF, in Liga I in locul echipei Rapid va evolua ACS Poli Timisoara, formatie retrogradata la finalul sezonului trecut.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 24 august cererea de suspendare a executarii silite in cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise initial data de 21 iulie ca termen limita pentru acceptarea sau nu a echipei giulestene in editia 2016-2017 a Ligii I, in functie de suspendarea executarii hotararii de faliment.

Situatia clubului Rapid a devenit una extrem de dificila dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea in faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, in urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a inceput demersurile pentru dizolvarea societatii SC Rapid SA. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga I, se afla in procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat in proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.