Fostul antrenor al Stelei si al lui Dinamo, Walter Zenga, a fost numit oficial in functia de antrenor la Wolverhampton Wanderers, formatie din liga a doua engleza, inlocuindu-l pe Kenny Jackett, care a fost demis vineri seara, transmite The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem incantati sa anuntam numirea lui Walter Zenga in functia de antrenor principal. Acesta are un palmares excelent atat ca jucator, cat si ca antrenor si are o experienta bogata care il va ajuta in ceea ce are de facut la echipa noastra. Walter este o persoana extrem de pasionata, care traieste pentru fotbal si este intotdeauna determinat sa realizeze ceea ce isi propune", a declarat Jeff Shi, noul director general al celor de la Wolverhampton.

"Suntem alaturi de el, il vom sustine si speram sa promovam in Premier League", a mai adaugat Jeff Shi.

In varsta de 56 de ani, Zenga a mai antrenat echipe importante in cariera, printre care se numara Steaua Bucuresti, Steaua Rosie Belgrad, Palermo, Sampdoria sau Dinamo Bucuresti. Ultima sa experienta a fost in Emiratele Arabe United, pe banca celor de la Al Shaab, de unde a plecat in luna februarie. Fostul portar italian, care a bifat 58 de jocuri la echipa nationala, va fi prezent astazi in tribune pentru a urmari partida amicala cu Swansea, iar de luni isi va intra efectiv in atributii.

Intr-o declaratie facuta vineri seara, Shi anunta ca a hotarat sa renunte la serviciile antrenorului Kenny Jackett: "As dori sa-i multumesc lui Kenny pentru tot ceea ce a facut pentru echipa de-a lungul ultimilor trei ani. A aratat un adevarat profesionalism in timpul mandatului sau. Ii doresc mult succes pe viitor."

Preluarea echipei Wolverhampton Wanderers de catre conglomeratul financiar chinez Fosun International, condus de Shi, a fost finalizata saptamana trecuta, iar demiterea lui Jackett a venit la patru zile dupa ce clubul anuntase ca postul sau nu e in pericol.

Wolverhampton Wanderers a incheiat sezonul trecut pe locul 14 in Championship, cu 18 puncte avans fata de pozitiile retrogradabile.