Mijlocasul echipei Manchester United, Bastian Schweinsteiger, in varsta de 31 de ani, a anuntat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, ca se retrage din echipa nationala a Germaniei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Dragi suporteri ai echipei nationale a Germaniei, tocmai am discutat cu selectionerul si l-am rugat sa nu ma mai ia in considerare pentru viitoare convocari deoarece doresc sa ma retrag. Doresc sa multumesc fanilor, Federatiei si staff-ului tehnic al nationalei.

In 120 de meciuri pentru echipa nadionala am trait momente superbe, imposibil de descris in cuvinte. Low a stiut cat de important a fost turneul din Franta pentru mine pentru ca mi-am dorit sa castigam titlul, dar nu a fost sa fie. Prioritatea mea in acest moment este sa iau deciziile corecte si doresc echipei succes in campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018", a precizat Schweinsteiger in postarea sa de pe contul de socializare, conform Digi Sport.

Bastian Schweinsteiger a debutat in tricoul nationalei in anul 2004 si a bifat 120 de meciuri, marcand 24 de goluri. Germanul a participat la 3 Cupe Mondiale (2006 - Germania, 2010 - Africa de Sud, 2014 - Brazilia) si 4 Campionate Europene (2004 - Portugalia, 2008 - Austria si Elvetia, 2012 - Polonia si Ucraina, 2016 - Franta). A cucerit titlul la mondialul din 2014 si a jucat finala Campionatului European in 2008, pierduta cu 1-0 in fata Spaniei.

Dupa retragerea lui Philipp Lahm de la nationala Germaniei in 2014, Schweinsteiger a fost numit capitan al Mannschaft-ului.