​Desi a obtinut promovarea in Liga 1, Rapid nu va evolua pe prima scena. Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Rapid nu indeplineste conditiile de inscriere in Liga 1, clubul fiind in faliment. ACS Poli Timisoara, ultima echipa retrogradata la finalul sezonului trecut, va participa in prima liga in locul Rapidului, informeaza Dolce Sport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca un club aflat in faliment nu se poate inscrie in Liga I.

Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata prin recurs.

Pe 20 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru data de 24 august judecarea dosarului privind falimentul Rapidului, iar Liga Profesionista de Fotbal a decis ca in locul Rapidului va evolua in editia viitoare a Ligii 1 echipa ACS Poli Timisoara, care retrogradase la finalul editiei precendente.

La cateva ore dupa ce a decis ca ACS Poli Timisoara va juca in Liga 1, LPF a anuntat ca cei de la Rapid au depus noi documente care le-ar da dreptul sa evolueze in prima liga. Prin urmare, sefii LPF au cerut Comisiei de Disciplina a FRF sa decida care dintre Rapid si ACS Poli Timisoara are drept de joc in urmatorul sezon.

Au existat doua intruniri ale membrilor comisiei, dar la niciuna nu s-a putut anunta vreo decizie, ci s-a amanat consecutiv pana astazi.

Rapid este in insolventa din decembrie 2012. In prezent, suma totala a datoriilor acumulate de feroviari este de aproximativ 4 milioane de euro.

Rapid a intrat in faliment dupa ce sub actualul patron, Valerii Moraru, datoriile au crescut, intr-un an si jumatate, de la 2,2 la 4,5 milioane de euro. In ultimul an, societatea nu a mai platit niciun ban la ANAF, datoriile catre bugetul de stat, rezultate din neplata impozitelor pe salarii si a altor taxe, ajungand la peste 10 milioane de lei.