Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, reunita miercuri la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a ramas in pronuntare pana joi, la ora 13,00, in cazul acceptarii sau nu a echipei Rapid Bucuresti in sezonul 2016-2017 al Ligii I, anunta Agerpres.

''Comisia a decis ca actionarii si creditorii clubului sa fie admisi in cauza. Noi am pus concluzii pe fondul cauzei in numele creditorilor si al actionarilor, iar Comisia a ramas in pronuntare pana maine la ora 13,00'', a declarat Tudor Chiuariu, fostul ministru al justitiei, unul dintre cei trei avocati care a reprezentat clubul Rapid la audierile de miercuri.

Tudor Chiuariu a mentionat ca membrii Comisiei de Disciplina a FRF se vor pronunta doar asupra a doua lucruri dupa ce Liga Profesionista de Fotbal si-a restrans obiectul sesizarii. "Din punctul nostru de vedere sunt doua chestiuni care nu pot fi contestate. Si anume ca Rapid si-a obtinut dreptul de a evolua in Liga I pe teren, acesta exista si nu poate fi contestat de nimeni, iar al doilea este faptul ca a obtinut o licenta din partea Comisiei de Licentiere. Vom avea maine o decizie concreta din partea Comisiei privind aceste doua chestiuni. LPF si-a restrans obiectul sesizarii cu privire la aceste doua aspecte asupra carora se va pronunta Comisia de Disciplina maine", a spus el.

Intrebat daca Rapid are sanse in continuare de a evolua in Liga I, avocatul a raspuns: "Judecati si dumneavoastra. Acestea sunt cele doua conditii: licenta, pe care Rapid o are, si dreptul de participare castigat pe teren, il are".

Referitor la posibilitatea clubului Rapid de a legitima jucatori, tinand cont ca este in procedura de faliment, Chiuariu a afirmat: "Restul conditiilor nu face obiectul judecatii. Potrivit regulamentului, aceste conditii trebuie analizate de catre Liga Profesonista de Fotbal. Decizia Comisiei de Disciplina este atacabila cu recurs, dar, din punctul nostru de vedere, daca va fi o solutie favorabila nu o vom ataca si probabil nici LPF, care are astfel un raspuns cu privire la indeplinirea conditiilor de participare. ACS Poli Timisoara nu poate face recurs pentru ca nu e parte in cauza".

Circa 40 de suporteri rapidisti au asteptat in fata sediului LPF luarea unei decizii in acest caz.