Lucian Sanmartean a revenit in Liga 1, din postura de jucator liber de contract, dupa ce a evoluat in sezonul trecut in Arabia Saudita. Mijocasul a semnat cu Pandurii Targu Jiu un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire pe inca un sezon.

Lucian SanmarteanFoto: panduriics.ro

In varsta de 36 de ani, Lucian Sanmartean a jucat in sezonul trecut in Arabia Saudita, la fosta echipa a lui Victor Piturca, unde a a inscris 6 goluri in 20 de partide de campionat. De-a lungul carierei, Sanmartean a mai evoluat la echipe precum Steaua, Vaslui, Gloria Bistrita, Utrecht si Panathinaikos.

Lucian Sanmartean a castigat cu Steaua doua titluri (2013–2014, 2014–2015), o Cupa a Ligii (2014-2015) si o Cupa a Romaniei (2014-2015). Jucatorul mai are in palmares o Cupa a Ligii cucerita cu Gloria Bistrita in anul 2000, un titlu cu Panathinaikos (2004) si o Cupa a Greciei (2004). In tricoul nationalei, Sanmartean a bifat 21 de meciuri, dar nu are niciun gol marcat.

Dupa ce oficialii clubului au anuntat mutarea lui Sanmartean, jucatorul a declarat, intr-o postare pe pagina sa de facebook, ca spera sa aiba evolutii bune la noua sa echipa si a tinut sa ii multumeasca lui Narcis Raducan, presedintele clubului Pandurii Targu Jiu.

"In aceasta seara, dupa cateva negocieri, s-a perfectat transferul meu la Pandurii Targu Jiu. Faptul ca voi face parte, timp de un an, dintr-o echipa precum Pandurii nu poate decat sa ma bucure. Sper sa am evolutii bune si sa ajut echipa cat mai mult. Multumesc din suflet familiei pentru sprijin si domnului Narcis Raducan”, a scris Sanmartean pe pagina sa de facebook.

Jucatorii lui Petre Grigoras ii vor intalni in turul trei preliminar al Europa League pe israelienii de la Maccabi Tel Aviv. Prima mansa va avea loc la Drobeta Turnu Severin, joi, de la ora 21:00.