Disputa dintre Sparta Praga si Steaua, din cadrul primei manse a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc astazi, de la ora 21:00, pe stadionul "Letna" din Praga. Meciul va fi transmis in direct la Pro Tv si Live Text pe HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

AC Sparta Praga este o grupare infiintata in anul 1893, fiind cea mai titrata echipa din Cehia, cu 33 titluri in palmares, 14 Cupe si 2 Supercupe. Cea mai mare performanta la nivel european pentru adversara ros-albastrilor este semifinala Cupei Campionilor Europeni in anul 1992.

Praghezii incearca pentru al treilea sezon consecutiv accederea in grupele Champions League, dupa ce in 2014 a fost eliminata in turul 3 preliminar de Malmo (Suedia), iar anul trecut au fost invinsi de CSKA Moscova, in aceeasi faza a competitiei.

Dupa eliminarea din Liga Campionilor, Sparta Praga a reusit calificarea in grupele Europa League, dupa ce au trecut de FC Thun (Elvetia). Praghezii au avut un parcurs excelent, ajungand pana in sferturile competitiei, unde au fost eliminati de Villarreal.

De cealalta parte, Steaua a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor atat in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoretz, cat si in 2015, cand a fost invinsa de Partizan Belgrad, in turul 3 preliminar.

In aceasta vara, Sparta Praga a disputat 5 partide de pregatire si a obtinut o singura victorie, cu SK Dynamo Ceske Budejovice (2-1), remizand in ultimul amical cu Fenerbahce (0-0).

Steaua a reusit 5 victorii din cele 6 partide amicale disputate, in fata unor echipe precum NK Turnisce (Slovenia), Nijmegen (Olanda), Charleroi, Samara (Rusia) si PAOK Salonic, remizand cu Dinamo Zagreb (0-0).

La fel ca Steaua, Sparta Praga a terminat pe locul 2 sezonul trecut, la 7 puncte diferenta de campioana Viktoria Plzen.

Praghezii nu au niciun joc oficial disputat inaintea confruntarii cu Steaua, in timp ce ros-albastrii au castigat Cupa Ligii, dupa ce au invins-o in finala pe Concordia Chiajna, scor 2-1, dupa prelungiri.

Cele doua echipe s-au intalnit ultima data in 2015, intr-o partida amicala, cand Steaua s-a impus cu 3-0.

Ultimele dueluri oficiale au fost in 1988, in turul 1 al Cupei Campionilor, cand stelistii s-au calificat dupa 5-1 la Praga si 2-2 in Ghencea, ajungand sa joace finala cu AC Milan, pierduta cu 0-4.

Meciul va fi condus la centru de arbitrul german Daniel Siebert. Ceilalti trei membri ai brigazii sunt tot din Germania: Jan Seidel si Dominik Schaal, in timp ce arbitru de rezerva va fi Benjamin Cortus. Observator va fi turcul Murat Ilgaz, iar delegat UEFA va fi Peadar Ryan din Irlanda.

Echipele probabile:

Sparta Praga: Bičík – Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Dočkal, Frýdek, Mareček, Costa – Juliš, Fatai

Steaua: Fl. Nita – Tamas, Tosca, Momčilović, D. Popescu – Pintilii, V. Achim – Enache, Stanciu, Aganović – Golubović