​UTA Batrana Doamna se considera indreptatita sa evolueze in Liga 1 in locul Rapidului si a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va contesta decizia luata de LPF de a inlocui echipa Rapid cu retrogradata ACS Poli Timisoara in editia 2016-2017 a Ligii 1.

UTA Batrana DoamnaFoto: uta-arad.ro

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru data de 24 august judecarea dosarului privind falimentul Rapidului, astfel ca Liga Profesionista de Fotbal a decis ca in locul clubului Rapid sa evolueze in editia urmatoare a Ligii 1 formatia ACS Poli Timisoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent.

UTA Batrana Doamna a facut public un comunicat de presa prin care isi exprima opinia cu privire la decizia LPF.

"Pozitia clubului fata de decizia LPF de astazi, 21 iulie 2016, in care s-a decis echipa care ia locul echipei Rapid Bucuresti in Liga 1 pentru sezonul 2016-2017: Ne mentinem pozitia in continuare ca LPF a premiat contraperformanta in dauna performantei, respectiv o retrogradare cu neindeplinirea baremului de puncte contra unei clasari sportive de loc eligibil pentru Liga 1, castigarea unui baraj de promovare si obtinerea licentei pentru Liga 1 fara puncte de penalizare. Avem datoria fata de publicul aradean, precum si de jucatorii si staff-ul care au atins aceasta performanta, sa ne folosim de toate mijloacele si căile de atac pentru a corecta aceasta decizie eronata a Ligii Profesioniste de Fotbal," se arata in comunicatul de presa, conform Digi Sport.

UTA Batrana Doamna a pierdut barajul pentru promovarea in Liga 1, scor 1-3 la general, cu FC Voluntari. Totusi, UTA a castigat barajul din Liga a 2-a cu echipa Dunarea Calarasi si a obtinut licenta pentru Liga 1.