Victor Piturca a fost acuzat de seicii clubului Al-Ittihad ca a incitat suporterii echipei, insa autoritatile din Jeddah, Arabia Saudita, au anuntat, miercuri, ca tehnicianul roman nu a incalcat legea si trebuie sa primeasca viza de calatorie in regim de urgenta, potrivit presei din Golf.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gulf Eyes noteaza concluzia Politiei din Arabia Suadita: "Victor Piturca nu a incalcat legea. Acesta nu i-a incitat pe suporteri", conform Digi Sport.

Seicii clubului Al-Ittihad au depus o plangere pe numele lui Victor Piturca, prin care l-au acuzat ca a incitat fanii echipei, dar politia a decis sa nu demareze urmarirea penala.

Victor Piturca si-a reziliat contractul cu Al-Ittihad si a cerut o viza de parasire a tarii, dar conducatorii clubului saudit nu au fost de acord. Potrivit legislatiei din Arabia Saudita, o persoana venita cu contract de munca nu poate parasi tara fara acordul angajatorului.

Piturca asteapta de o saptamana sa paraseasca Arabia Saudita.

Piturca s-a adresat si Ambasadei Romaniei la Riad, iar Ministerul Afacerilor Externe a precizat intr-un comunicat oficial: "Inca de la data contactarii Ambasadei Romaniei la Riad de catre cetateanul roman, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatica a mentinut permanent legatura cu acesta si cu reprezentantii clubului cu care colabora. Ambasada Romaniei la Riad a pus la dispozitia cetateanului roman un avocat si un translator, insa acesta a declinat oferta, motivand ca beneficiaza deja de aceste servicii", conform Digi Sport.