Sam Allardyce, antrenorul echipei de Premier League Sunderland, va fi numit noul selectioner al echipei nationale de fotbal a Angliei, iar confirmarea este asteptata in urmatoarele 24 de ore, anunta BBC, citat de Mediafax.

Allardyce, in varsta de 61 de ani, va pleca de la Sunderland dupa noua luni si il va succeda pe Roy Hodgson la conducerea nationalei. Hodgson si-a dat demisia dupa eliminarea Angliei de la Euro 2016 de catre Islanda, cu scorul de 2-1, in optimile turneului final din Franta.

Sam Allardyce a mai antrenat pe West Ham, Newcastle si Bolton si a avut o intrevedere cu sefii Federatiei Engleze de Fotbal saptamana trecuta. Allardyce a fost preferat in detrimentul managerului formatiei Hull City, Steve Bruce.

Singurul aspect care mai trebuie rezolvat este stabilirea sumei pe care o va primi Sunderland, in conditiile in care Allardyce mai are un an de contract cu gruparea de pe Stadium of Light.

Conducerea Federatiei Engleze de Fotbal se va reuni joi, cand va fi confirmata oficial numirea lui Sam Allardyce, potrivit BBC. Oficialii clubului Sunderland ar fi cerut Federatiei sa urgenteze numirea noului selectioner, in conditiile in care noul sezon de Premier League incepe in mai putin de o luna.

Allardyce a mai fost luat in calcul pentru postul de selectioner al Angliei in 2006, dupa plecarea lui Sven-Goran Eriksson ca urmare a parcursului de la Cupa Mondiala, dar Steve McClaren a fost ales atunci antrenor.

Primul meci oficial pentru cel de-al 15-lea selectioner al Angliei va fi in campania de calificare pentru Cupa Mondiala din 2018, impotriva Slovaciei pe 4 septembrie.

Sam Allardyce a inregistrat pana acum 467 de meciuri in Premier League ca antrenor, fiind depasit in aceasta privinta doar de Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger si Harry Redknapp. Totusi, Allardyce nu a castigat niciun trofeu major in cariera, iar echipele antrenate de catre acesta au avut un stil de joc bazat pe mingi lungi, cu cifre scazute in privinta posesiei mingii.