​Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a anuntat sambata seara, la finalul Supercupei Romaniei, ca saptamana viitoare vor fi depuse actele pentru naturalizarea jucatorului portughez al echipei CFR Cluj Mario Camora, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta va deveni al doilea fotbalist naturalizat care va fi susceptibil de a juca pentru echipa nationala a Romaniei dupa brazilianul William De Amorim, care a primit cetatenia romana la 27 mai.

"Saptamana viitoare se va finaliza procedura de depunere a actelor in ceea ce il priveste pe Mario Camora. Dupa aceea el intra intr-o procedura care, in mod normal, am putea sa o estimam la 45-60 de zile, depinde de autoritati. In momentul de fata Camora este sigurul fotbalist in ceea ce priveste naturalizarea", a spus Burleanu.

Presedintele FRF a mentionat ca gazonul de pe "Cluj Arena" va fi schimbat de autoritatile locale inaintea partidei echipei nationale a Romaniei cu Muntenegru, programata la 4 septembrie, in cadrul preliminariilor CM 2018. "Gazonul de aici (n.r. — de pe Cluj Arena) trebuie neaparat inlocuit, pentru ca nu putem juca pe o asemenea suprafata cu Muntenegru in luna septembrie. Am discutat cu autoritatile locale care ne-au dat garantii ca va fi schimbat gazonul. Mai ales ca in luna august acest stadion va gazdui un concert si cu siguranta actualul gazon va fi distrus", a explicat Burleanu.

Astra Giurgiu (campioana Romaniei) a reusit sa castige Supercupa Romaniei la fotbal, dupa ce a invins cu 1-0 pe CFR Cluj (castigatoarea Cupei), intr-o partida disputata pe "Cluj Arena". Unicul gol al meciului jucat in conditii grele (a plouat in continuu, iar pe teren au fost multe balti) a fost bifat in minutul 86 de William De Amorim.