Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat joi seara, referindu-se la numirea germanului Christoph Daum in functia de selectioner, ca nu a adus "un magician" care va face minuni la echipa nationala a Romaniei, ci un expert in "revirimente rapide", potrivitAgerpres.

"Am reusit sa aducem la conducerea echipei nationale antrenorul pe care ni l-am dorit din primul moment. Suntem foarte bucurosi sa il avem alaturi de noi pe Christoph Daum, unul dintre cei mai titrati antrenori deveniti selectioneri ai Romaniei. O calitate pe care am gasit-o la domnul Daum este capacitatea de a se adapta rapid in situatiile dificile si de a obtine rezultate pe termen scurt. Stim cat de amar a fost gustul eliminarii de la EURO si cat de putin timp mai avem pana la debutul campaniei CM 2018. Nu ne-am dorit doar selectionerul care sa ne duca la Mondiale dupa 20 de ani, ci un profesionist alaturi de care sa contruim fotbalul romanesc pentru 20 de ani. Nu spun ca am adus un magician care va face minuni, dar va spun sincer ca avem un expert in ceea ce inseamna revirimente rapide", a spus el.

Presedintele a explicat motivul pentru care a ales un selectioner strain in defavoarea unuia roman: "Un profesionist e un profesionist oriunde pe mapamond. Avem nevoie de un antrenor strain pentru a reforma fotbalul romanesc, pentru a-l reconstrui".

Christoph Daum il va avea ca antrenor secund pe Rudi Verkempinck, dar in staff-ul sau se vor regasi si romani. "Domnul Daum va avea intalniri cu membrii vechiului staff al echipei nationale, in urma carora va vom anunta care sunt cei care vor continua. In acelasi timp, dansul il va avea ca antrenor secund pe Rudi Verkempinck alaturi de care a mai lucrat", a precizat Burleanu.