Dupa parcursul incredibil de pana acum la Euro 2016, Islanda va juca in premiera in sferturile unui turneu final, unde o va infrunta pe Franta, tara gazda a competitiei. Islandezii au uimit in optimi, dupa ce au eliminat-o pe reprezentativa Angliei si vor juca pentru un nesperat loc in semifinale, de la ora 22:00, pe Stade de France. Pentru un loc in finala, invingatoarea acestui duel va fi nevoita sa treaca in meciul urmator de Germania. Meciul va fi transmis in direct la Dolce Sport si Pro Tv si Live Score pe HotNews.ro

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Franta a terminat neinvinsa faza grupelor si a castigat Grupa A cu 7 puncte. Francezii s-au impus in meciul de deschidere de la Euro 2016 contra Romaniei, scor 2-1. In a doua etapa, au castigat cu Albania, scor 2-0, si au remizat in ultimul meci cu Elvetia, scor 0-0.

Francezii s-au calificat in sferturile de finala de la Euro 2016, dupa ce au castigat cu Irlanda, scor 2-1. Brady (3') a deschis scorul din penalty pentru Irlanda, iar Griezmann a marcat doua goluri in 3 minute (58', 61') si a stabilit invingatoarea.

Islanda a terminat pe locul doi Grupa F, cu 5 puncte, inaintea Portugaliei. Islandezii nu au pierdut niciun meci in faza grupelor. Nici Portugalia si nici Ungaria nu au reusit sa invinga echipa lui Lars Lagerback, care a incheiat ambele meciuri la egalitate, scor 1-1. In ultima etapa a grupelor, islandezii au castigat cu Austria, scor 2-1.

Islanda a reusit una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European, dupa ce a eliminat-o din competitie pe nationala Angliei. Rooney (4') a deschis scorul pentru englezi, Sigurdsson a egalat in minutul 6, iar Sigthorsson (18') a inscris golul victoriei.

Statistica este de partea Frantei, care are 8 victorii in 11 partide disputate cu Islanda. Trei meciuri s-au incheiat la egalitate. Golaveraj: 30-8 pentru francezi.

Arbitrul olandez Björn Kuipers va conduce partida dintre Franta si Islanda.

Echipe probabile:

Franta: Lloris – Sagna, Mangala, Koscienly, Evra – Matuidi, Sissoko, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet. Antrenor: Didier Deschamps.

Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Antrenori: Lars Lagerback.