Federatia Romana de Fotbal a facut public pe site-ul oficial raspunsul dat de FIFA privind suspendarea lui Marius Sumudica, dupa ce acesta a pariat pe meciurile din Liga 1. Sanctiunea la nivel international va incepe pe 8 iunie, in timp ce in campionatul intern antrenorul Astrei va fi suspendat de pe 24 iulie, cand va incepe noul sezon al Ligii 1.

Marius Sumudica Foto: HotNews / DP

Marius Sumudica mai are de executat o luna si trei saptamani de suspendare, dupa ce a ispasit o saptamana din pedeapsa. Sumudica a fost suspendat initial 6 luni, dar sanctiunea a fost redusa la doua luni, dupa ce a facut recurs.

Sumudica se afla in cantonament cu Astra, urmand sa dispute azi un amical cu Vasas Budapesta, dar nu stie daca ii este permis sa stea pe banca.

"Am citit si eu, mi-a venit un mail de la federatie, dar e ambigua toata situatia. Nu stiu exact de cand si pana cand incepe aceasta suspendare si ce se intampla. Eu am vorbit cu 3 avocati, unul dintre ei chiar arbitru la TAS si mi-a spus ca e clar din decizia FIFA ca sunt suspendat cu data de 8.06. Deci ar trebui sa imi expire suspendarea in jurul datei de 1 august. Acum, FRF spune ca la nivel international intra de la 8.06, pe cand pe plan intern mi-ar incepe de la primul meci oficial de campionat din sezonul viitor. Acum, nu stiu. FRF nu e sub tutela FIFA? Daca FIFA da o astfel de decizie noi in Romania o punem cand vrem noi? Eu ce sa inteleg? Ca in competitiile europene din 1 august eu pot sta pe banca? Asta e decizia FIFA.

In aceasta decizie nu scrie ca sunt interzis, scrie ca sunt suspendat. A fi interzis inseamna a nu te apropia de fenomen, de fotbal. E o mare diferenta intre a fi suspendat si interzis. Suspendat inseamna ca imi pot desfasura activitatea la antrenamente. A fi interzis inseamna sa nu antrenez, sa nu merg la conferinte de presa. Nu se pune problema sa plec, am ramas aici, am inceput pregatirea. Puteam sa ma folosesc de multe tertipuri si sa reziliez cu Astra si sa semnez in strainatate si sa revin la 1 august la Astra. Nu am vrut sa fac asta, am vrut sa-mi ispasesc pedeapsa, dar FIFA spune un lucru, FRF spune altceva. Diseara, la amical, nu stiu daca stau pe banca", a declarat Sumudica, conform Digi Sport.