BRD Bucharest Open, editia din 2016, se va disputa in perioada 11-17 iulie, la "Arenele BNR" din Capitala. La fel ca si la turneul ATP, nu se va putea juca pe terenul central, acesta neavand aviz de la ISU. In lipsa acestuia, a fost improvizat un "central" cu o capacitate de 2000 de locuri si instalatie de nocturna, dupa cum a precizat pentru HotNews.ro Dumitru Haradau, presedintele competitiei. Cap de serie numarul unu va fi Simona Halep (5 WTA), in timp ce trei junioare din Romania au primit wild-card-uri.BRD Bucharest Open:

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei
  • Turneul face parte din categoria WTA International si este dotat cu premii totale in valoare de 226.750 de dolari si cu o contributie financiara totala de 250.000 de dolari.
  • In aceeasi saptamana cu intrecerea de la Bucuresti se mai disputa turneul de la Gstaad, Elvetia (se joaca pe zgura).
  • Simona Halep, Monica Niculescu, Patricia Maria Tig si Andreea Mitu sunt cele patru jucatoare din Romania calificate deja pe tabloul principal al competitiei.
  • Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia - campioana din 2015) va participa si in acest an la turneul bucurestean.
  • Junioarele Elena Gabriela Ruse (18 ani), Georgia Andreea Craciun (16 ani) si Ioana Minca (17 ani) au primit wild-card-uri din partea organizatorilor.
  • "Pentru prima data cand dam sanse junioarelor, astfel, pe tabloul principal vor fi Ruse, Craciun si Minca. Din cele patru wild-card-uri trei le vom da junioarelor. Am jucat si eu tenis si stiu ce inseamna pentru un junior sa primesti un wild-card la un turneu de acest nivel" - Dumitru Haradau, presedintele turneului bucurestean, intr-o conferinta de presa.
  • "La fel ca si la turneul de baieti, nu vom putea folosi Arena Centrala. In aceste conditii, am fost nevoiti sa construim un teren central, care va fi amplasat precum cel din aprilie (n.r. la turneul ATP). Vor fi tot 2000 de locuri, diferenta va fi insa aceea ca vom dispune de instalatie de nocturna. Acest lucru ne-a fost impus de catre WTA, tinand cont de caldura din iulie de la Bucuresti. Meciurile vor incepe de la ora 15:00, pentru a evita cat de cat caldura, iar acestea se vor putea continua in noapte" - Dumitru Haradau pentru HotNews.ro. 

Preturile tichetelor la BRD Bucharest Open:

11-12 iulie - 20 de lei

13-14 iulie - 30 de lei

15 iulie - 50 de lei

16-17 iulie - 75 de lei (n.r. semifinale si finala).

BRD Bucharest Open:

Loc de desfasurare: Bucuresti, Arenele BNR, Strada Dr. Lister, nr 35.

Director turneu: Jeno Marky

Presedinte turneu: Dumitru Haradau

Suprafata de joc: zgura

Transmisie tv: Digisport.

Prima editie, cea din 2014, a fost castigata de Simona Halep (a invins-o in finala pe Roberta Vinci, scor 6-1, 6-3), in timp ce in 2015 castig de cauza a avut Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia): a trecut in ultimul act de Sara Errani, din Italia, scor 7-6(3), 6-3.

Lista completa a celor 23 de jucatoare care au locul asigurat pe tabloul principal:

1. Simona Halep (ROU)

2. Sara Errani (ITA)

3. Monica ‪Niculescu‬ (ROU)

4. Laura Siegemund (GER)

5. Anna Karolina Schmiedlova (SVK)

6. Danka Kovinic (MNE)

7. Yulia Putintseva (KAZ)

8. Denisa Allertova (CZE)

9. Vania King (USA)

10. Teliana Pereira (BRA)

11. Cagla Buyukakcay (TUR)

12. Anastasija Sevastova (LAT)

13. Pauline Parmentier (FRA)

14. Zarina Diyas (KAZ)

15. Yaroslava Shvedova(KAZ)

16. Polona Hercog (SLO)

17. Aliaksandra Sasnovich (BLR)

18. Patricia Maria ‪Ţig‬ (ROU)

19. Anna Tatishvili (USA)

20. Kateryna Kozlova (UKR)

21. Andreea ‪Mitu‬ (ROU)

22. Karin Knapp (ITA)

23. Aleksandra Krunic (SRB).