​Cea de-a doua zi a optimilor de finala de la Euro 2016 este deschisa de confruntarea dintre Franta si Irlanda, de la ora 16:00. Germania si Slovacia se vor duela pentru un loc in faza urmatoare, de la ora 19:00. Ultima partida a zilei se va disputa intre Ungaria si Belgia, de la ora 22:00. Meciurile vor fi transmise Live Score pe HotNews.ro si in direct la Dolce Sport si Pro Tv (Ungaria-Belgia).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Franta-Irlanda

Tara gazda a Campionatului European, Franta, intalneste Irlanda in prima runda eliminatorie a competitiei, de la ora 16:00, pe Stade des Lumieres din Lyon. Castigatoarea acestui meci se va intalni in sferturile Euro 2016 cu invingatoarea din partida Anglia vs Islanda.

Franta a terminat neinvinsa faza grupelor si a castigat Grupa A, cu 7 puncte. Francezii s-au impus in meciul de deschidere de la Euro 2016 contra Romaniei, scor 2-1. In a doua etapa, au castigat cu Albania, scor 2-0, si au remizat in ultimul meci cu Elvetia, scor 0-0.

Din Grupa A, s-a mai calificat Elvetia, care nu a reusit sa treaca de aceasta faza, dupa ce a pierdut la loviturile de departajare, scor 4-5, meciul cu Polonia din prima runda a optimilor de la Euro 2016. Dupa 90 de minute, scorul a fost 1-1.

Irlanda a obtinut o victorie surprinzatoare cu Italia, scor 1-0, in finalul ultimului meci din grupa E si s-a calificat in optimi de pe locul al treilea, cu 4 puncte. In celelalte partide disputate la Euro 2016, Irlanda a remizat cu Suedia, scor 1-1, si a fost invinsa de Belgia, scor 0-3.

Celelalte echipe din Grupa E care s-au calificat in optimi sunt Italia (loc 1, 6 puncte) si Belgia (loc 2, 6 puncte). Suedia a reusit doar un punct in cele trei partide disputate si a fost eliminata din competitie.

De 16 ori s-au mai intalnit cele doua echipe pana in prezent, fiind 6 victorii pentru Franta, 4 pentru Irlanda si 6 remize. Golaveraj: 18-14 pentru francezi.

Partida dintre Franta si Irlanda va fi condusa de arbitrul italian Nicola Rizzoli.

Echipe probabile:

Franta: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kante, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet. Antrenor: Didier Deschamps.

Irlanda: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, McClean, McCarthy, Brady – Murphy – Long. Antrenor: Martin O’Neill.

Germania-Slovacia

Campioana mondiala, Germania, este favorita clara in meciul din optimi contra Slovaciei, care va incepe de la ora 19:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Daca se va impune in aceasta partida, Germania se va confrunta in sferturi cu invingatoarea partidei Italia vs Spania.

Nemtii au castigat Grupa C, cu 7 puncte, si fara gol primit. Germania a debutat cu victorie la Euro 2016 impotriva Ucrainei (2-0), apoi a remizat cu Polonia (0-0) si s-a impus in ultima partida cu Irlanda de Nord (1-0).

Polonia (loc 2, 7 puncte) si Irlanda de Nord (loc 3, 3 puncte) au disputat deja confruntarile din optimi. Polonia a reusit calificarea in sferturi, in timp ce nord-irlandezii au fost eliminati de Tara Galilor, scor 0-1.

De cealalta parte, Slovacia s-a calificat in optimi de pe locul trei in Grupa B, cu 4 puncte. In primul meci de la Euro 2016, slovacii au pierdut cu Tara Galilor, scor 2-1, insa in urmatoarele partide, au obtinut o victorie cu Rusia (2-1) si o remiza cu Anglia (0-0).

De-a lungul timpului, cele doua echipe s-au mai intalnit de 28 de ori. Germania conduce bilantul cu 17 victorii, Slovacia a reusit sa castige de 6 ori si 5 meciuri s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 62-40 pentru nemti.

Arbitrul partidei va fi polonezul Szymon Marciniak.

Echipe probabile:

Germania: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Müller, Özil, Götze – Gomez. Antrenor: Joachim Low.

Slovacia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocab – Mak, Kucka, Pecovsky, Hamsik, Weiss – Duda. Antrenor: Jan Kozak.

Ungaria-Belgia

Partida dintre Ungaria si Belgia inchide a doua zi de optimi de la Euro 2016. Meciul va incepe la ora 22:00, pe Stadium Municipal din Toulouse si va fi arbitrat de centralul sarb Milorad Mažić. Invingatoarea acestui meci va juca in sferturile de finala cu Tara Galilor.

Ungaria a avut un parcurs impresionant in faza grupelor, reusind sa castige Grupa F, cu 5 puncte. Ungaria a debutat cu un succes la Euro 2016, scor 2-0 cu Austria. In urmatoarele doua partide, a remizat, scor 1-1, cu Islanda si scor 3-3, cu Portugalia, oferind cel mai frumos meci din faza grupelor.

Islanda (loc 2, 5 puncte) si Portugalia (loc 3, 3 puncte) sunt celelalte echipe calificate din Grupa F. Portugalia a disputat deja meciul din optimi si s-a calificat in sferturi, dupa ce s-a impus in fata Croatiei, scor 1-0.

Belgia a terminat pe locul 2 in Grupa E, cu 6 puncte. Belgienii nu au inceput bine Campionatul European din Franta, pierzand in fata Italiei, scor 2-0, insa in urmatoarele doua partide, si-au imbunatatit jocul si au reusit doua victorii, cu Irlanda (3-0) si cu Suedia (1-0).

Din Grupa E, s-au mai calificat Italia (loc 1, 6 puncte) si Irlanda (loc 3, 4 puncte).

Pana acum, cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 13 ori, fiind 8 victorii pentru Belgia, 3 pentru Ungaria si doua remize. Golaveraj: 28-19 pentru belgieni.

Echipe probabile:

Ungaria: Kiraly – Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut – Gera, Pinter – Lovrencsis, Elek, Dzsudzsak – Szalai. Antrenor: Bernd Storck.

Belgia: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertongen – Nainggolan, Witsel – Carrasco, De Bruyne, Hazard – Lukaku. Antrenor: Marc Wilmots.