​Romania s-a intors acasa dupa aventura ratata de la Euro 2016, tricolorii fiind eliminati inca din faza grupelor. Fost selectioner al primei reprezentative, Ladislau Boloni a facut o analiza a prestatiei jucatorilor lui Anghel Iordanescu la turneul final, cel mai criticat fiind Alibec: "E o rusine! E gras, lent si pute a lene. Nu e un jucator de nivel international".

Ladislau Boloni Foto: AGERPRES

Cine i-a placut lui Boloni de la tricolori

"Dragos Grigore mi-a placut. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au placut Stancu si Andone. Chiriches ar fi putut oferi mai mult. Sapunaru si-a facut datoria. Iar Tatarusanu a avut destule interventii bune, ar fi putut fi jucatorul turneului pentru Romania, insa, din pacate, a avut cele doua greseli cu Franta si cu Albania, care ne-au costat scump" - Ladislau Boloni, pentru Adevarul.

"Pun o intrebare: era un jucator tehnic acum vreo doi, trei ani, Gabi Iancu. Unde e acum acest talent? Cum l-am pedepsit si cum l-am educat, atunci cand a fugit de la cantonamentul nationalei de tineret? Ce am facut ca el si altii ca el sa nu dispara? Bun, dar in acelasi mediu cresc jucatori defensivi de calitate, ca un Chiriches, care e totusi la Napoli... E mai usor sa cresti un jucator defensiv, care e responsabilizat datorita pozitiei pe care o are in teren, decat unul ofensiv. Daca ti-a gresit portarul, imediat il pedepsesti. Dar daca atacantul ti-a gresit zece pase, zici ca asta e un talent, e Dumnezeu si sa-l iertam. Uite, ma obligi sa vorbesc vulgar, desi nu-mi place. Ne c...m pe noi, daca Iancu a dat o centrare buna, dar nu stim sa-l si responsabilizam, atunci cand a gresit. Si avem exemple si in nationala de acum" - Ladislau Boloni, pentru Adevarul.

Alibec, criticat dupa de fostul selectioner

"O sa mai ia vreo zece kile pe el. E o rusine! E gras, lent si pute a lene. Nu e un jucator de nivel international. A fost, totusi, cel mai bun din campionatul intern. Campionatul intern e un rahat! E execrabil! E o tristete pentru campionatul intern ca Alibec a fost cel mai bun. Eu ma iau dupa acest campionat?! Daca ma iau dupa el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniada. Asa da. Dar nu pentru un Campionat European. Pai, baiatul asta a intrat in meciul cu Franta, a cazut de zece ori, n-a tinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru si, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut ca joaca, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu ma intereseaza nici Alibec, nici Iancu. Si atunci? Nu prestatia jucatorilor e importanta acum. Problema e la alt nivel. Trebuie sa vedem lucrurile mai in profunzime" - Ladislau Boloni.

De ce alte echipe mici au rezultate la Euro

"Au caracter! Au c...e! Ceea ce noi n-avem. Iar de asta sufera românii acum. Dar la noi se vorbeste mereu de forta grupului, de atitudine... Noi mintim tot timpul. Credem ca o sa gasim tot timpul o smecherie. Dar smecheria nu tine aproape niciodata, desi noi credem altfel. si, înca o data, cum putem avea jucatori de caracter? Asta trebuie cladit în timp. si caracterul ti-l formeaza colegul de camera, antrenorul, presedintele, anturajul. E o discutie mai profunda, iar noi, dupa cum am spus, suntem campioni mondiali la lucruri superficiale" - Ladislau Boloni.

Rezultatele Romaniei la Euro 2016:

Romania - Franta 1-2

Romania - Elvetia 1-1

Romania - Albania 0-1.

In urma acestor rezultate, tricolorii au incheiat Grupa A de la Euro 2016 pe ultima pozitie.