La intoarcerea in tara, dupa ce Romania a ratat calificarea in optimile Campionatului European din Franta, Razvan Burleanu a declarat ca nu isi reproseaza nimic cu privire la situatia actuala din fotbalul romanesc. De vina sunt cei care au fost la conducerea Federatiei Romane de Fotbal in ultimii 24 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acest esec reprezinta o consecinta a unei investitii care nu a avut loc timp de 24 de ani, dupa Revolutie. Asta e realitatea pe care o avem astazi. Ce pot sa-mi reprosez este ca acest proces de reconstructie pe care l-am inceput acum doi ani de zile si suntem nevoiti sa-l acceleram la cea mai inalta viteza nu a inceput acum 24 de ani. Ca sa ai parte de jucatori tineri la nivel de echipa nationala ai nevoie ca sa fi inceput investitia acum 24 de ani. Nimeni nu va poate promite rezultate peste noapte daca nu reusim practic sa ne implicam si sa avem o dezvoltare consistenta si coerenta", a declarat Razvan Burleanu, conform Digi Sport.

Burleanu nu il considera vinovat nici pe selectionerul Anghel Iordanescu pentru eliminarea de la Euro 2016, dar crede ca jucatorii nationalei nu sunt obisnuiti cu turneele finale.

"Jucatorii nostri, in comparatie cu jucatorii de altadata, in spatele carora foarte multi oameni s-au ascuns ani de-a randul, nu joaca la echipe de top, nu sunt obisnuiti cu turneele finale. Cu cateva mici exceptii, nu avem jucatori care sa fi trecut pe la turneele finale. Vom face o analiza si o sa va comunicam rezultatele acestei analize in perioada urmatoare, in maximum o saptamana", a adaugat Burleanu - Digi Sport

In schimb, presedintele FRF spera ca investitiile pe care le face la nivelul centrelor de juniori sa dea rezultate cat mai curand. In incheiere, Burleanu a facut referire la coruptia din societate si la lipsa infrastructurii fotbalistice, care impiedica evolutia fotbalului din Romania.

"Zona de copii si juniori reprezinta o prioritate pentru noi. Ganditi-va ca, in urma cu doi ani de zile, se inregistrau rezultate de 0-12, 0-15. A luat nastere Liga Elitelor, o competitie gandita si finantata de Federatie, au luat nastere anul trecut doua centre nationale de excelenta, anul acesta alte doua centre. Fotbalul romanesc arata asa cum arata si societatea romaneasca. Uitati-va la valurile de coruptie care au acaparat societatea, uitati-va la lipsa infrastructurii fotbalistice, pe ce stadioane se antreneaza copiii nostri, care sunt salariile care se castiga la nivel de copii si juniori, mingile care lipsesc. Toate lucrurile acestea conteaza. Jucatorii buni, talentati, nu pica din cer", a mai spus presedintele FRF - Digi Sport