​Ziua de marti de la Euro 2016 continua cu ultima etapa din Grupa C si Grupa D. Ultimele doua meciuri din Grupa C sunt programate de la ora 19:00, Ucraina intalneste Polonia, iar Irlanda de Nord va juca impotriva Germaniei. De la ora 22:00, se vor disputa ultimele doua partide din Grupa D, Cehia-Turcia si Croatia-Spania. Meciurile vor fi transmise Live Score la HotNews.ro si in direct la Dolce Sport. Confruntarea dintre Croatia si Spania poate fi urmarita si la Pro Tv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ucraina-Polonia

Cu niciun punct acumulat in Grupa C de la Euro 2016 si deja eliminata din competitie, Ucraina va evolua in ultimul meci contra Poloniei, care se afla pe locul doi, cu 4 puncte. Meciul va incepe la ora 19:00, pe Stade Vélodrome din Marseille si va fi arbitrata de centralul norvegian Svein Oddvar Moen.

Pana acum, cele doua echipe s-au mai intalnit de 7 ori, fiind 3 victorii pentru Ucraina, 2 pentru Polonia si doua remize. Golaveraj: 9-8 pentru ucraineni.

In precedentele etape disputate la Euro 2016, Ucraina nu a reusit nici un punct si nu a marcat niciun gol. A pierdut cu Germania, scor 0-2, inregistrand acelasi rezultat si cu Irlanda de Nord.

De cealalta parte, Polonia s-a impus in primul meci la Euro 2016, scor 1-0 cu Irlanda de Nord, obtinand prima victorie din istorie la un turneu final european. Arkadiusz Milik a inscris unicul gol al polonezilor (51'). In partida cu Germania, Polonia a remizat, scor 0-0.

Echipe probabile:

Polonia: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczek – Blaszczychowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki – Milik, Lewandowski. Antrenor: Adam Nawalka.

Ucraina: Pyatov – Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk – Stepanenko, Sydorchuk – Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka – Seleznyov. Antrenor: Mikhail Fomenko.

Irlanda de Nord-Germania

Favorita Grupei C, Germania isi poate asigura calificarea in optimi de pe primul loc in grupa cu o victorie impotriva Irlandei de Nord. Partida este programata de la ora 19:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris si va fi condusa de centralul francez Clément Turpin.

De-a lungul timpului, cele doua reprezentative s-au mai intalnit de 14 ori. Germania are avantajului scorului general, reusind sa castige de 8 ori. Nord-irlandezii s-au impus in doua partide, iar patru s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 32-13 pentru nemti.

In primul meci de la Euro 2016, Germania a castigat cu Ucraina, scor 2-0. Mustafi (19') si Schweinsteiger (90+2') au inscris golurile victoriei. In a doua etapa a Grupei C, campioana mondiala a obtinut doar un rezultat de egalitate, scor 0-0, cu Polonia.

Irlanda de Nord si-a trecut in cont prima victorie din istorie la un turneu final european in partida cu Ucraina, scor 2-0. McAuley (49') si McGinn (90+6') au adus bucuria pentru nord-irlandezi. In celalalt meci disputat, Irlanda de Nord a fost invinsa de Polonia, scor 0-1.

Echipe probabile:

Germania: Neuer – Howedes, Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Muller, Ozil, Draxler – Gomez. Antrenor: Joachim Low

Irlanda de Nord: McGovern – Hughes, Cathcart, McAuley, Evans – Ward, Evans, Davies, Norwood, Dallas – Lafferty. Antrenor: Martin O’Neill

Grupa C, rezultatele de pana acum:

Polonia-Irlanda de Nord 1-0

Germania-Ucraina 2-0

Ucraina-Irlanda de Nord 0-2

Germania-Polonia 0-0

Clasament Grupa C:

1. Germania - 4 puncte (2-0)

2. Polonia - 4 puncte (1-0)

3. Irlanda de Nord - 3 puncte (2-1)

4. Ucraina - 0 puncte (0-4)

Cehia-Turcia

Cehia si Turcia se intalnesc in meciul decisiv pentru calificarea in optimile Euro 2016, de la ora 22:00, pe Stade Bollaert-Delelis din Lens. Partida va fi arbitrata de scotianul William Collum.

De 19 ori s-au mai intalnit cele doua echipe, fiind 12 victorii pentru Cehia, 4 pentru Turcia si 3 remize. Golaveraj: 44-16 pentru cehi.

Cehia se afla pe locul 3 in Grupa D, cu un punct, dupa ce a remizat cu Croatia, scor 2-2. Croatii au condus cu 2-0 prin golurile marcate de Perisic (37') si Rakitic (59'). Skoda a inscris primul gol al cehilor (76'), iar Necid a egalat in prelungiri din penalty (90+3'). In prima partida disputata la Euro 2016, Cehia a pierdut cu Spania, scor 0-1.

Turcia are zero pe linie in Grupa D, niciun punct, niciun gol marcat in primele doua partide de Euro 2016. Turcii au pierdut in fata Croatiei, scor 0-2 si au fost invinsi in a doua etapa, scor 0-3,de Spania.

Echipe probabile:

Cehia: Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky – Plasil, Darida – Skalak, Skoda, Krejci – Lafata. Antrenor: Pavel Vrba

Turcia: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan, Ozyakup – Calhanoglu, Yilmaz, Turan. Antrenor: Fatih Terim

Croatia-Spania

Croatii pot termina pe primul loc Grupa D de la Euro 2016 daca se impun in fata Spaniei in ultimul meci din faza grupelor. Meciul va incepe la ora 22:00, pe Stade de Bordeaux si va fi condus de arbitrul olandez Björn Kuipers.

Croatia si Spania s-au mai infruntat de 5 ori, fiind 3 victorii pentru spanioli, o victorie pentru croatii si un rezultat de egalitate. Golaveraj: 6-4 pentru Spania.

Spania este lider in Grupa D, cu maximum de puncte in doua partide disputate. In meciul cu Cehia, Gerard Pique a adus victoria Spaniei cu un gol marcat in minutul 87. In cea de-a doua etapa a grupei, Spania s-a impus cu 3-0 impotriva Turciei. Morata (34'), (47') si Nolito (37') au inscris pentru iberici.

Croatia se afla pe locul doi in grupa, cu 4 puncte. Croatia a invins-o in primul meci al Grupei D pe Turcia, scor 1-0. Luka Modric a marcat unicul gol la meciului in minutul 41. In a doua partida de la Euro 2016, Croatia a remizat cu Cehia, scor 2-2.

Echipe probabile:

Spania: Casillas – Juanfran, Ramos, Pique, Alba – Fabregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito. Antrenor: Vicente Del Bosque

Croatia: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic, Perisic – Mandzukic. Antrenor: Ante Cacic.

Grupa D, rezultatele de pana acum:

Turcia-Croatia 0-1

Spania-Cehia 1-0

Cehia-Croatia 2-2

Spania-Turcia 3-0

Clasament Grupa D:

1. Spania - 6 puncte (4-0)

2. Croatia - 4 puncte (3-2)

3. Cehia - 1 punct (2-3)

4. Turcia - 0 puncte (0-4)