Antrenorul roman Viorel Moldovan a inceput luni munca la echipa franceza de fotbal de liga secunda AJ Auxerre, dupa ce parcursul Romaniei la EURO 2016 s-a incheiat prematur si astfel fostul international a fost eliberat de sarcinile de secund al nationalei, potrivit Agerpres.

Daca delegatia Romaniei a parasit Franta luni seara, Moldovan a fost prezent la reuniunea echipei AJ Auxerre la stadionul Abbe Deschamps si a condus un prim antrenament in cursul amiezii.

"AJ Auxerre este un club de traditie, cu o istorie, care a format mari campioni si este foarte cunoscut in afara Frantei'', a declarat Moldovan la prezentarea sa oficiala.

''Vin cu pofta de munca si sunt aici pentru un obiectiv clar, promovarea. Locul echipei AJ Auxerre este in Ligue 1'', a subliniat Moldovan.

''Nu vreau sa pierd timpul, vin sa construiesc o echipa solida care sa se bata pentru promovare'', a precizat fostul international roman.

''Am incredere in lotul actual, iar cu 2-3 jucatori pe posturile deficitare cred ca obiectivul e realizabil. Ne vom bate pentru a castiga fiecare meci. Sper sa dezvolt un stil de joc victorios si cred ca lucrul cel mai important este sa castigam. Am transmis ambitiile mele jucatorilor, pentru ca fara ei nu pot realiza nimic, trebuie sa muncim impreuna'', a mai spus cel supranumit Moldo-but (Moldo-gol) pe vremea cand juca la Nantes.

Moldovan, fost jucator in Hexagon, la FC Nantes, va fi ajutat de secunzii David Carre, Attila Farkas, antrenor cu portarii, si de compotriotul sau Francisc Dican, care are si el un sezon jucat in Franta, la Gueugnon (1995/1996).

AJ Auxerre a incheiat sezonul trecut pe locul opt in clasamentul Ligii a II-a din Franta cu antrenorul Jean-Luc Vannuchi. La AJ Auxerre au evoluat de-a lungul timpului trei fotbalisti romani, Gabriel Tamas, Vlad Munteanu si Daniel Niculae.

Auxerre a perfectat cinci partide de verificare pana la debutul ligii secunde, la finele lunii iulie, cu ESTAC Troyes (2 iulie), cu Stade de Reims (9 iulie), cu o selectionata formata din jucatori liber de contract (12 iulie), cu La Berrichonne de Chateauroux (15 iulie) si cu Orleans (22 iulie).