Albania este in sarbatoare, dupa ce a obtinut in fata nationalei Romaniei prima victorie la un turneu final european. Romania a pierdut cu Albania, scor 0-1, ultimul meci din grupele Euro 2016, disputat pe Stade des Lumieres din Lyon. Intr-un interviu acordat pentru Mediafax, fostul ministru al Integrarii Europene, Marko Bello a declarat ca "victoria Albaniei a provocat o explozie de bucurie in toata tara."

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Victoria Albaniei in meciul cu Romania a provocat o explozie de bucurie in toata tara. Meciul era considerat delicat avand in vedere traditia (Albania nu castigase cu Romania de 68 de ani), dar si experienta jucatorilor romani. Din fericire pentru noi, echipa Romaniei nu a jucat cum jucau Gica Hagi si alti jucatori de clasa de altadata, si cu noroc am reusit sa castigam trei puncte", a spus Bello.

"Despre mai departe, este dificil de prevazut, insa sunt sanse sa trecem in turul urmator, totul depinde de cum se vor petrece meciurile in celelalte grupe. In orice caz, pentru Albania si asa acest campionat se considera un succes istoric pentru o ţara care a visat demult sa poata juca intr-o competite de o asemenea anvergura. Se pare ca globalizarea a cam miscsorat diferentele intre tarile meci si mari in fotbal, iar faptul ca avem un antrenor italian ne-a disciplinat in jocul tactic", a mai spus, pentru Mediafax, fostul ministru albanez al Integrarii Europene, Marko Bello.