​Romania a pierdut ultimul meci din Grupa A cu Albania, scor 0-1 si a fost eliminata de la Campionatul European din Franta, dupa ce a terminat pe ultimul loc, cu un singur punct in trei meciuri disputate. La finalul partidei de pe Stade des Lumieres din Lyon, tricolorii au fost in atentia presei internationale, care a descris nationala Romaniei ca fiind dezamagitoare, conform Digi Sport.

Foto:

AFP a notat: "Final trist pentru legendarul Iordanescu, care i-a dus pe tricolori in sferturile CM din 1994 si care s-a aflat la al treilea mandat la conducerea nationalei."

Daily Mail a titrat: "Golul marcat de Armando Sadiku ofera sanse Albaniei la optimi si trimite Romania acasa". "Romania a terminat dezamagitoarea campanie de la Euro-2016 pe ultimul loc in Grupa A", conform aceleiasi surse.

''Calificata in faza finala datorita blocului defensiv, care nu a incasat decat doua goluri in preliminarii, echipa Romaniei si-a aratat din nou carentele ofensive. In primele doua meciuri din turneu, ea nu a marcat decat de doua ori din penalti prin Bogdan Stancu. In afara unui sut al lui Ovidiu Hoban, prins in doi timp de portarul Etrit Berisha (5), care a respins si o incercare a lui Denis Alibec (8), Romania si-a pierdut suflul rapid. Si desi a dominat in repriza secunda, nu a reusit sa depaseasca zidul albanez decat prin Florin Andone, care a lovit bara (76)'', au scris jurnalistii de la Derniere Heure.

Jurnalul spaniol sport.es a titrat: "Albania viseaza si o lasa pe Romania in urma"."Echipa lui Anghel Iordanescu, care pornea ca favorita, pentru ca nu mai pierduse in fata albanezilor, a esuat in intentia de a ajunge in faza urmatoare", a notat sursa citata.

"Moment de uitat pentru Iordanescu", a scris uefa.com. "Nu acesta este modul in care Iordanescu ar fi vrut sa marcheze al 100-lea sau meci la conducerea echipei Romaniei. Omul care a dus tricolorii in sferturile de finala ale Cupei Mondiale in 1994 este dezamagit dupa ce a incheiat pe ultimul loc in grupa A, cu doar un punct, desi circumstante atenuante ar fi ca nu a avut la dispozitie jucatori ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru", a mai adaugat UEFA.

In primele doua etape din Grupa A de la Euro 2016, Romania a pierdut in fata Frantei, scor 1-2, in partida inaugurala a Campionatului European si a remizat cu Elvetia, scor 1-1.

Franta a castigat Grupa A, cu 7 puncte, Elvetia a terminat pe locul 2, cu 5 puncte, Albania s-a clasat pe locul 3, cu 3 puncte, iar nationala Romaniei este codasa grupei, cu un singur punct. Franta si Elvetia s-au calificat in optimile Euro 2016, fiind putine sanse pentru Albania sa se claseze printre primele patru echipe de pe locul trei care merg in optimi.