Ciprian Tatarusanu, portarul nationalei de fotbal a Romaniei, ocupa locul patru in topul numarului de parade reusite la Euro 2016, la egalitate cu Petr Cech (Cehia), ambii cu cate opt parade, potrivit statisticilor oficiale ale Campionatului European din Franta, citate de Mediafax.

Ciprian TatarusanuFoto: HotNews / DP

Tatarusanu si Cech sunt precedati in clasament de catre ucraineanul Andriy Pyatov si austriacul Robert Almer, ambii cu cate 12 interventii salvatoare, lider in acest top fiind islandezul Hannes Thor Halldorsson, care si-a salvat echipa de 14 ori.

Ciprian Tatarusanu a fost desemnat de catre suporterii Romaniei drept cel mai bun tricolor al remizei cu Elvetia, in aplicatia ¬Omul meciului¬ de pe site-ul arenafanilor.ro, potrivit Federatiei Romane de Fotbal.

In topul celor mai buni marcatori ai turneului, nationala Romaniei este reprezentata de Bogdan Stancu, care imparte prima pozitie cu alti patru jucatori, toti cu cate doua reusite: galezul Gareth Bale, belgianul Romelu Lukaku, francezul Dimitri Payet si spaniolul Alvaro Morata. Purtatorul tricoului cu numarul 19 este singurul dintre cei cinci care a marcat din lovitura de la 11 metri, Stancu reusind sa inscrie in acest mod atat impotriva Frantei, cat si in poarta Elvetiei.

Partida Romania - Albania, in grupa A de la Euro 2016, are loc duminica, la Lyon, de la ora 22:00.