Ultima etapa din Grupa A de la Euro 2016 se joaca duminica de la ora 22:00. Romania se va intalni cu Albania, pe Stade des Lumieres din Lyon, iar Franta va juca impotriva Elvetiei, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Meciurile vor fi transmise in direct la Dolce Sport si Live Text pe HotNews.ro. Confruntarea Romaniei poate fi urmarita si la Pro Tv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Romania-Albania

Romania joaca impotriva Albaniei in ultima etapa a Grupei A de la Euro 2016 meciul decisiv pentru o posibila calificare in optimi. Partida va incepe la ora 22:00, pe Stade des Lumieres din Lyon si va fi condusa de arbitrul ceh Pavel Kralovec. Asistenti vor fi Roman Slysko (Slovacia) si Tomas Mokrusch (Cehia), iar aditionali vor fi Petr Ardeleanu si Michal Patak, ambii din Cehia.

Romania conduce bilantul intalnirilor directe, avand 11 victorii din 16 meciuri disputate. Albania a reusit sa castige doar de doua ori, iar trei partide s-au terminat la egalitate. Golaverajul este de partea tricolorilor, care au marcat 41 de goluri, in timp ce albanezii au inscris doar 9.

In precedentele confruntari din Grupa A de la Euro 2016, Romania a pierdut in fata Frantei, scor 1-2, in partida inaugurala a Campionatului European si a remizat cu Elvetia, scor 1-1. Romania este singura echipa de la Euro 2016 care a primit doua lovituri de la 11 metri. Bogdan Stancu a transformat de fiecare data.

Albania este pe ultimul loc in Grupa A, fara niciun punct, dupa ce a pierdut in ambele etape disputate, scor 0-1 cu Elvetia si 0-2 cu Franta.

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu – Sapunaru, D. Grigore, Chiriches, St. Filip – Hoban, Prepelita – Ad. Popa, Stanciu, Stancu – Fl. Andone. Antrenor: Anghel Iordănescu

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Roschi, Cana, Kukeli, T. Xhaka, Lenjani – Sadiku. Antrenor: Giovanni De Biassi

Elvetia-Franta

Deja calificata in optimile Euro 2016, Franta o va intalni pe Elvetia, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Partida va fi arbitrata de slovenul Damir Skomina.

De-a lungul timpului, cele doua reprezentative s-au intalnit de 37 de ori, fiind 16 victorii pentru Franta, 12 pentru Elvetia si 9 remize. Golaveraj: 67-60 pentru francezi.

Franta si-a asigurat calificarea in optimi, dupa ce a castigat impotriva Romaniei, scor 2-1 si cu Albania, scor 2-0. In disputa cu Romania, Franta a deschis scorul prin Giroud (57'), iar Payet a adus victoria pe final de meci cu un gol inscris in minutul 89. In partida cu Albania, pentru Franta au marcat Griezmann (90') si Payet (90+6').

Elvetia a castigat primul meci la Euro 2016, scor 1-0, cu Albania. Schar a inscris unicul gol al meciului (5'). In cea de-a doua etapa a grupelor, Elvetia a remizat cu Romania, scor 1-1. Mehmedi a marcat golul egalizator in minutul 57.

Echipe probabile:

Elvetia: Sommer - Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez - Behrami, Dzemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferovic, Mehmedi. Antrenor: Vladimir Petkovic

Franta: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Kante, Pogba, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet. Antrenor: Didier Deschamps

Grupa A, rezultatele de pana acum:

Franta-Romania 2-1

Albania-Elevetia 0-1

Romania-Elvetia 1-1

Franta-Albania 2-0

Clasament Grupa A:

1. Franta - 6 puncte (4-1)

2. Elvetia - 3 puncte (2-1)

3. Romania - 1 punct (2-3)

4. Albania - 0 puncte (0-3)