Romania mai are de disputat o partida in faza grupelor de la Euro 2016, tricolorii urmand sa intalneasca Albania (duminica, 19 iunie, de la ora 22:00). O victorie i-ar putea duce pe tricolori in optimile competitiei din Franta. Chestionat pe marginea prestatiei Romaniei de pana acum, Sorin Cartu a fost direct: "Imi fac dusmani, dar spun ca e cea mai modesta echipa a Romaniei incepand din 1970"...

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Fost international roman, Sorin Cartu are in spate o cariera de aproape 30 de ani ca antrenor. Intrebat despre evolutia de pana acum a tricolorilor in Franta, "Sorinaccio" a precizat ca nu vede un parcurs prea lung pentru Chiriches, Keseru si compania la acest turneu final european...

"Primul Mondial pe care l-am vazut cu echipa nationala a fost cel din Mexic. Pe cel din '66 l-am inteles mai putin, la 11 ani, dar in 1970, la 15 ani, jucam pe la scoala sportiva, eram junior mai talentat, asa si incepusem sa inteleg destul de bine fotbalul, cat de cat. Am trecut in memorie toate echipele nationale ale Romaniei pe care le-am vazut de atunci, chiar daca nu s-au calificat. Aveau in componenta fotbalisti foarte buni, chiar daca nu s-au calificat la turneele finale. Ma uit la echipa de acum si spun ca nu am avut cine stie ce asteptari. Imi fac dusmani, dar spun ca e cea mai modesta nationala incepand din 1970, cand am inceput eu sa inteleg fotbalul si pana in momentul de fata. Si eu zic ca ma pricep la fotbal, ca am si jucat si am si antrenat aproape 30 de ani. Imi asum cu mare raspundere ce spun acum, cu riscul ca pot sa bata Albania si sa se califice mai departe" - Sorin Cartu, la Digisport.

"Nu este unul la care sa ravnesti, sa spui: 'Ba, cum o preia!', sa vezi executii. Am zis toti ca Payet a facut intamplator ce a facut, dar ati vazut ca la meciul cu Albania, in minutul 96, atitudine si decizie de jucatori aflati in fata portii. La noi, spuneau ca am ajuns obositi in fata portii, ca s-a pus ceata, ca ne-am grabit, ca nu stiu ce. Atitudine! Astia sunt fotbalisti. Multi 'Payet' din astia gaseai in toate generatiile pe care le-am avut pana acum, fara niciun fel de exagerare" - Sorin Cartu.

"Nu imi fac iluzii, pentru ca nu poti sa cresti in valoare de la o luna la alta. Ai o limita si e stie la fiecare jucator. In momentul in care jucatorul nostru scapa intr-o pozitie, adversarul stie clar urmatoarele miscari, nu poate sa vina cu ceva nou", a concluzionat Sorin Cartu.

Dupa doua partide jucate la Euro, Romania are un singur punct, in urma remizei cu Elvetia (1-1). Tricolorii trebuie sa invinga Albania pentru a spera la calificarea in optimile Euro 2016.