Italia este a doua echipa calificata in optimile Campionatului European de Fotbal, alaturi de Franta, dupa ce a castigat impotriva Suediei, scor 1-0, disputa de pe Stadium Municipal din Toulouse. Eder a marcat unicul gol al confruntarii si a adus victoria pe final de meci, cu un sut la coltul lung (88').

Echipa lui Antonio Conte a reusit sa castige cele trei puncte din a doua etapa a Grupei E de la Euro 2016, dupa o prima repriza in care jocul defensiv nu le-a lasat spatii suedezilor. Suedia a dominat primele 45 de minute, dar nu a avut nicio ocazie importanta la poarta lui Buffon.

In repriza secunda, Squadra Azzurra a afisat un joc mult mai ofensiv. Zlatan Ibrahimovic a ratat cea mai mare ocazie a Suediei, dupa ce a trimis peste poarta din doar cativa metri, insa fusese semnalizat si in offsaid (72'). Italia a avut prima sansa de a deschide scorul in minutul 82, cand reluarea cu capul a lui Pelle a lovit bara portii lui Isaksson.

Grupa E, rezultatele de pana acum:

Irlanda - Suedia 1-1

Belgia - Italia 0-2

Italia - Suedia 1-0

Clasament Grupa E:

1. Italia - 6 puncte (3-0)

2. Irlanda - 1 punct (1-1)

3. Suedia - 1 punct (1-2)

4. Belgia - 0 puncte (0-2)

Sursa foto: Uefa/ Getty Images

Cele mai importante faze ale partidei:

Final de meci. Italia-Suedia 1-0

88' Gool Italia! Zaza prelungeste cu capul pana la Eder, care deschide scorul cu un sut la coltul lung

82' Bara pentru Italia! Giaccherini centreaza din flancul stang, il gaseste in careu pe Parolo, care reia cu capul, dar mingea loveste bara portii lui Isaksson. Parolo rateaza cea mai mare ocazie a meciului

81' Durmaz gaseste un culoar si suteaza de la distanta, dar balonul trece pe langa poarta lui Buffon

72' Ocazie pentru Suedia! Olsson centreaza perfect in careu pana la Ibrahimovic, aflat in fata portii, dar care trimite peste. Atacantul a fost fluierat si in pozitie de ofsaid

61' Parolo paseaza foarte bine in careu pana la Giaccherini, dar acesta este blocat de un fundas suedez si nu reuseste preluarea

56' Candreva centreaza in careu din extrema dreapta, insa Isaksson iese si retine

49' Italia a inceput in ofensiva aceasta repriza, pune mai multa presiune in careul lui Isaksson. Prima ocazie a acestei reprize ii apartine lui Pelle, care suteaza puternic de la marginea careului de 16 metri, insa mingea nu prinde spatiul portii

46' A inceput repriza secunda

Arbitrul fluiera finalul primei reprize. Italia-Suedia 0-0

43' Ibrahimovic se inalta la cornerul Suediei, insa trimite mult pe langa poarta

42' Kallstrom centreaza in careu, unde se afla Ibrahimovic, dar apararea italiana reuseste sa respinga mingea in corner

40' John Guidetti trimite un sut de la distanta, insa peste poarta lui Buffon

28' Ibrahimovic incearca o reluare cu capul, dar arbitrul fluiera ofsaid

18'Prima ocazie mai importanta ii apartine Suediei. Martin Olsson a sutat putin peste poarta italienilor. Italia afiseaza un joc defensiv, nu le lasa spatii nordicilor, care domina partida

17' Kallstrom suteaza slab de la marginea careului, insa fara nicio problema pentru Buffon

A inceput meciul.Suedezii au avut lovitura de start

Echipele de start:

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Florenzi - Pelle, Eder. Antrenor: Antonio Conte.

Suedia: Isaksson – Lindelof, Granqvist, Johansson, Olsson – Larsson, Ekdal, Kallström, Forsberg – Guidetti, Ibrahimovic. Antrenor: Erik Hamren.

Adversare in Grupa E de la Euro 2016, Italia si Suedia s-au mai intalnit de 14 ori, fiind 7 victorii pentru Suedia, 5 pentru Italia, doua dispute terminandu-se la egalitate. Golaveraj: 19-13 pentru suedezi.

In prima etapa a grupelor de la Euro 2016, Italia s-a impus cu scorul de 2-0 in fata Belgiei, desi belgienii erau favoritii intalnirii. Primul gol al italienilor a fost marcat de Giaccherini (32'), iar Pelle a inscris pentru 2-0 la in minutul 90+2. In schimb, Suedia a obtinut doar un rezultat de egalitate cu Irlanda, scor 1-1, dupa ce Clark a marcat in propria poarta (71'). Hoolahan a inscris primul gol al meciului in minutul 48'.

In urmatorul meci de la Euro 2016, Italia va juca contra Irlandei, in data de 22 iunie, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Suedia o va infrunta pe Belgia, pe 22 iunie, de la ora 22:00, pe Allianz Riviera din Nice.

Grupa E, rezultatele de pana acum:

Irlanda - Suedia 1-1

Belgia - Italia 0-2

Clasament Grupa E:

1. Italia - 3 puncte (2-0)

2. Irlanda - 1 punct (1-1)

3. Suedia - 1 punct (1-1)

4. Belgia - 0 puncte (0-2)

Toulouse - populatie ~ 439.550 de locuitori.

Stadion: "Municipal"

Capacitate: 33.150 de locuri.

Este o arena renovata in 1998, iar apoi in 2015 (costuri de 41,5 milioane de euro).

Dimensiuni teren: 105X68 metri. Aici, Romania a invins Anglia cu 2-1, pe 22 iunie 1998, la Campionatul Mondial gazduit de Franta. De la stadion si pana in centrul orasului sunt 3.5 km, in timp ce pana la aeroport sunt 12 km.

Meciuri care se vor disputa pe "Stadium Municipal de Toulouse":

Spania - Cehia 1-0

Italia - Suedia

Rusia - Tara Galilor

Un meci din optimi