Italia si Suedia (16:00) se vor intalni in primul meci al zilei de vineri, 17 iunie, de la Euro 2016. Urmatoarele doua confruntari vor fi din Grupa D: Cehia-Croatia (19:00), Spania-Turcia (22:00). Meciurile vor fi transmise in direct la Dolce Sport si Pro Tv (ultimul meci al zilei) si Live Score pe HotNews.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Italia-Suedia

Italia isi poate asigura locul in optimile Euro 2016 in a doua etapa a grupelor, unde o intalneste pe Suedia, de la ora 16:00, pe Stadium Municipal din Toulouse. Partida va fi arbitrata de o brigada din Ungaria, care il va avea la centru pe Viktor Kassai.

Adversare in Grupa E de la Euro 2016, Italia si Suedia s-au mai intalnit de 14 ori, fiind 7 victorii pentru Suedia, 5 pentru Italia, doua dispute terminandu-se la egalitate. Golaveraj: 19-13 pentru suedezi.

In prima etapa a grupelor de la Euro 2016, Italia s-a impus cu scorul de 2-0 in fata Belgiei, desi belgienii erau favoritii intalnirii. Primul gol al italienilor a fost marcat de Giaccherini (32'), iar Pelle a inscris pentru 2-0 la in minutul 90+2'. In schimb, Suedia a obtinut doar un rezultat de egalitate cu Irlanda, scor 1-1, dupa ce Clark a marcat in propria poarta (71'). Hoolahan a inscris primul gol al meciului in minutul 48'.

In urmatorul meci de la Euro 2016, Italia va juca contra Irlandei, in data de 22 iunie, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Suedia o va infrunta pe Belgia, pe 22 iunie, de la ora 22:00, pe Allianz Riviera din Nice.

Echipe probabile:

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian – Pelle, Eder. Antrenor: Antonio Conte.

Suedia: Isaksson – Lusting, Lindelof, Granqvist, Olsson – Larsson, Lewicki, Kallstrom, Forsberg – Berg, Ibrahimovic. Antrenor: Erik Hamren.

Grupa E, rezultatele de pana acum:

Irlanda-Suedia 1-1

Belgia-Italia 0-2

Clasament Grupa E:

1. Italia - 3 puncte (2-0)

2. Irlanda - 1 punct (1-1)

3. Suedia - 1 punct (1-1)

4. Belgia - 0 puncte (0-2)

Cehia-Croatia

Cehia se intalneste cu Croatia in Grupa D a Campionatului European din Franta. Meciul de pe Stade Geoffroy-Guichard va incepe la ora 19:00 si va fi arbitrat de englezul Mark Clattenburg.

Cele doua echipe nu s-au mai intalnit pana acum intr-un meci oficial.

In primul meci la Euro 2016, Cehia a fost la cateva minute de a obtine o remiza cu Spania, insa Pique a adus victoria spaniolilor in minutul 87'. Croatia a obtinut 3 puncte in prima partida de la Euro 2016, dupa 1-0 cu Turcia. Unicul gol al meciului a fost inscris de Luka Modric (41').

Cehia va juca urmatorul meci contra Turciei, pe 21 iunie, de la ora 22:00, pe Stade Bollaert-Delelis din Lens. Croatia o va infrunta pe Spania in ultima partida din Grupa D, pe 21 iunie, de la ora 22:00, pe Nouveau Stade de Bordeaux.

Echipe probabile:

Cehia: Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Limbersky – Darida, Plasil – Gebre Selassie, Rosicky, Krejci – Necid. Antrenor: Pavel Vrba.

Croaţia: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic, Perisic – Mandzukic. Antrenor: Ante Cacic.

Spania-Turcia

Spania joaca meciul pentru calificarea in optimi impotriva Turciei, de la ora 22:00, pe Allianz Riviera din Nice. Disputa va fi condusa de centralul sarb Milorad Mazic.

Pana acum, ibericii s-au mai intalnit cu Turcia de 13 ori. Spania are avantajul scorului general, reusind sa castige 6 partide. Turcii au invins de 3 ori, restul de 4 partide s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 19-12 pentru spanioli.

In ultima etapa a grupelor de la Euro 2016, Spania va juca impotriva Croatiei, iar Turcia o va intalni pe Cehia.

Echipe probabile:

Spania: De Gea – Juanfran, Pique, Ramos, Alba – Fabregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito. Antrenor: Vicente Del Bosque.

Turcia: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin – Inan – Calhanoglu, Tufan, Ozyakup, Turan – Tosun. Antrenor: Fatih Terim.

Grupa D, rezultatele de pana acum:

Turcia-Croatia 0-1

Spania-Cehia 1-0

Clasament Grupa D:

1. Spania - 3 puncte (1-0)

2. Croatia - 3 puncte (1-0)

3. Cehia - 0 puncte (0-1)

4. Turcia - 0 puncte (0-1)