Clubul de fotbal Barcelona a acceptat sa plateasca o amenda in valoare de 5,5 milioane de euro in urma transferului brazilianului Neymar, de la Santos in 2013, noteaza BBC.

NeymarFoto: fifa.com

Presedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a declarat ca a fost "o greseala privind planificarea fiscala" in privinta transferului jucatorului. Barcelona a fost acuzata de evaziune fiscala in urma mutarii, dar a negat, scrie Agerpres.

Neymar si tatal sau sunt de asemenea investigati pentru evaziune fiscala, fapta negata de catre cei doi.

"Am fost nevoiti sa acceptam plata unei amenzi in valoare de 5,5 milioane de euro, din cauza unei greseli facute in 2011 si 2013 privind planificarea fiscala inainte de oficializarea transferului lui Neymar. Este mai bine sa acceptam aceasta intelegere decat sa continuam cu starea de incertitudine care planeaza de mult timp deasupra cazului Neymar", a precizat Bartomeu, potrivit BBC.

In 2014, clubul de fotbal Barcelona a facut o plata fiscala voluntara in valoare de 13,5 milioane de euro, dupa ce a fost acuzat de frauda fiscala in urma acelui transfer, dar a negat orice ilegalitate.

Neymar, al carui nume complet este Neymar da Silva Santos Junior, s-a transferat de la clubul brazilian Santos la Barcelona in iunie 2013. Clubul catalan a anuntat atunci ca a platit 57 de milioane de euro pentru achizitionarea atacantului, 40 de milioane de euro catre parintii fotbalistului si 17 milioane de euro catre FC Santos.

Anchetatorii au sustinut ca Barcelona a platit de fapt aproape 83 de milioane de euro si ca a ascuns o parte din afacere. Clubul din Spania a negat acest fapt. La inceputul lunii, procurorii spanioli au cerut judecarea lui Neymar pentru frauda. Acestia considera ca fotbalistul si tatal acestuia au ascuns valoarea reala a transferului de la Santos la Barcelona. Neymar este de asemenea investigat pentru evaziune fiscala in Brazilia.

Un fost de investitii din Brazilia, care detinea 40% din drepturile sportive ale lui Neymar atunci cand avea contract cu Santos, a sustinut ca a fost privat de o cota parte in urma acordului de transfer.