​Dupa prima runda a grupelor, ziua a sasea de la Euro 2016 continua cu disputa dintre Rusia si Slovacia, al treilea meci din grupa B si urmatoarele partide din Grupa A, Romania-Elvetia (19:00), Franta-Albania (22:00). Meciurile vor fi transmise LiveScore pe HotNews.ro si in direct la Dolce Sport, ultimul meci al zilei putand fi urmarit si la Pro Tv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Rusia-Slovacia

Primul meci al zilei este confruntarea din Grupa B, dintre Rusia si Slovacia, programata de la ora 16:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille. Arbitrul sloven Damir Skomina va conduce la centru meciul dintre cele doua formatii.

Rusia si Slovacia s-au mai intalnit de 9 ori. Trei victorii pentru Rusia, doua pentru Slovacia si patru remize. Golaveraj: 10-7 pentru rusi.

Pana acum, in grupa B s-au disputat Tara Galilor-Slovacia (2-1) si Rusia-Anglia (1-1).

Echipe probabile:

Rusia: Akinfeev – Smolnikov, Berezutski, Ignashevich, Shchennikov – Neustader, Golovin – Kokorin, Shatov, Smolov – Dzyuba.

Antrenor: Leonid Slutsky

Slovacia: Kozacik – Pekaric, Skrtel, Durica, Svento – Kucka, Hrosovski – Mak, Hamsik, Weiss – Duris.

Antrenor: Jan Kozak

Clasament Grupa B:

1. Tara Galilor - 3 puncte (2-1)

2. Rusia - 1 punct (1-1)

3. Anglia -1 punct (1-1)

4. Slovacia - 0 puncte (1-2)

Romania-Elvetia

In primul meci al celei de-a doua etape din grupa A de la Euro 2016, Romania o va intalni pe nationala Elvetiei, de la ora 19:00, pe stadionul Parc des Princes din Paris. Partida va fi condusa de o brigada din Rusia, care-l va avea la centru pe Sergei Karasev, ajutat la cele doua tuse de compatriotii sai Nikolai Golubev si Tikhon Kalugin.

Tricolorii i-au mai intalnit pe elvetieni de 10 ori, impartindu-si victoriile, 4 pentru Romania, 4 pentru Elvetia, iar doua partide s-au terminat la egalitate. Golaveraj: 17-11 pentru Elvetia.

Romania nu are niciun punct in grupa A, dupa ce a fost invinsa de Franta, scor 2-1, in partida inaugurala de pe Stade de France. De cealalta parte, in primul meci, Elvetia a acumulat 3 puncte, dupa ce s-a impus in fata Albaniei, scor 1-0.

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Keseru

Antrenor: Anghel Iordanescu

Elvetia: Sommer - Lichtsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez - Behrami, Dzemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Antrenor: Vladimir Petkovic

Franta-Albania

Ziua a sasea de la Euro 2016 se incheie cu disputa de pe Stade Vélodrome din Marseille, dintre Franta si Albania, care va incepe la ora 22:00. Arbitrul scotian William Collum va fi centralul acestei partide.

Franta este favorita clara a acestei confruntari si isi poate asigura calificarea in optimi cu un succes in fata albanezilor. De patru ori s-au mai intalnit cele doua echipe, fiind tot atatea victorii pentru Franta. Golaveraj: 11-1 pentru francezi.

Echipe probabile:

Franta: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Pogba, Kante, Matuidi, Griezmann, Giroud, Payet.

Antrenor: Didier Dechamps

Albania: Berisha, Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli, Abrashi, Kukeli, Xhaka, Roshi, Sadiku, Lenjani.

Antrenor: Gianni de Biasi

Clasament Grupa A:

1. Franta - 3 puncte (2-1)

2. Elvetia - 3 puncte (1-0)

3. Romania - 0 puncte (1-2)

4. Albania - 0 puncte (0-1)