Suporterii Angliei si Rusiei au fost protagonistii celor mai violente confruntari de la inceputul Campionatului European din Franta. Fanii englezi au fost atacati de suporterii Rusiei la Marseille, unde a avut loc al doilea meci din grupa B, dintre Anglia si Rusia, terminat la egalitate, scor 1-1. Un huligan rus a acordat un interviu pentru AFP, in care a explicat ce inseamna pentru ei violenta: "este precum un sport".

Incidente cu suporteri la Marsilia Foto: Captura YouTube

Suporterul rus Vladimir a declarat ca fanii englezi nu stiu sa se lupte. Violenta este ca "un sport" pentru rusi, cei mai multi ducandu-se la stadion doar pentru a-si arata forta.

"Nu conteaza din ce oras sau ce echipa sustin. E important ca toti suntem din Rusia si ne batem cu englezii! Ei spun mereu ca sunt cei mai mari ultrasi. Am venit sa aratam ca englezii sunt fetite.

Fanii sau huliganii din Rusia sunt, in general, mai tineri, au vreo 20-30 de ani si cei mai multi dintre ei fac sport acasa. Practica sporturi ca boxul sau diferite tipuri de arte martiale. Scopul nostru e sa venim in Anglia si sa demonstram ca fanii englezi nu sunt ultrasi, nu stiu sa se bata. Multi dintre rusi vin special cu acest scop. E ca un sport.

Englezii folosesc scaune si sticle cand se bat, stilul rusesc este cel in care folosesti doar pumnii. Nu avem o dorinta de a ucide sau de a rani. Exista o dorinta de a ne arata forta. Mi s-a parut interesant pentru poltia franceza sa vada rusii batandu-se cu englezii. Politia a intervenit in ultimul moment".

Anglia si Rusia au fost amenintate cu exculuderea de catre UEFA daca vor mai avea loc noi confruntari intre sustinatorii lor.

Rusia va fi gazda Campionatului Mondial din 2018.