Presedintele de onoare al Federatiei de Fotbal de la Moscova si fost vicepresedinte al UEFA, Vyacheslav Koloskov, a declarat pentru presa din Rusia ca nu se pune problema ca echipa nationala sa fie depunctata din pricina incidentelor in care au fost implicati fanii rusi, relateaza Mediafax.

Incidente cu suporteri la Marsilia Foto: Captura YouTube

"Federatia noastra de fotbal risca doar o amenda destul de consistenta. Nu se pune problema ca echipa sa piarda punctul obtinut cu Anglia", a spus Vyacheslav Koloskov, citat de agentiea F-Sport.

Conform aceleiasi surse, amenda maxima pe care ar putea sa o primeasca Federatia de la Moscova ar fi de 50 000 de euro, iar suporterii rusi ar urma sa nu aiba acces la urmatorul meci din grupa, cel de pe 15 iunie, impotriva Slovaciei.

Iar cel mai probabil UEFA va aplica Rusiei sanctiunea maxima, daca se va considera ca rusii sunt recidivisti. Asta dupa ce la precedentul Campionat European desfasurat in Polonia si Ucraina, forul european a amendat Rusia pentru comportamentul rasist si violent al fanilor.

La finalul meciului dintre Rusia si Anglia, incheiat la egalitate, 1-1, sambata la Marsilia, 30 de fani rusi au intrat in sectorul ocupat de suporterii englezi reusind sa-i loveasca pe acestia si sa le distruga arsenalul de steaguri. Mai mult, unul dintre suporterii esticilor a reusit sa patrunda in tribune cu un pistol de semnalizare si a trimis o torta pana in sectorul ocupat de britanici.