Greva muncitorilor din salubritate a paralizat activitatea de ridicare a pubelelor si coontainerelor de gunoi din Paris in ultimele zile. Muncitorii cer drepturi sporite, la fel ca si alte categorii sindicale, in cel mai sensibil moment pentru gazda Campionatului European care incepe in aceasta seara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Retelele sociale sunt pline de imagini care surprind strazile infecte ale Parisului, mustind de gunooaie intrate in putrefactie. Turistii si plang de mirosul pestilential care a acoperit orasul ce gazduieste vineri seara meciul de deschidere al turneului de fotbal.

Jenat de imaginea deplorabila a orasului, Jacques Lambert, presedintele comitetului de organizare a Euro 2016 a declarat pentru France Inter ca "sarbatoarea e deja stricata", facand trimitere la nenumaratele greve izbucnite exact in aceasta perioada.

Intr-un anunt de ultim moment, primarita socialista a Parisului, Anne Hidalgo, le-a promis muncitorilor din salubritate care nu au intrat in greva plati suplimentare daca fac ore suplimentare. Cu toate acestea, Hidalgo arata ca situatia nu va reveni la normal decat "in cateva zile", potrivit Le Figaro.