Didier Deschamps, selectionerul nationalei Frantei, a sustinut conferinta de presa inaintea debutului la Campionatul European si considera ca echipa Romaniei nu este o nationala defensiva, chiar daca a primit doar doua goluri in campania de calificare si are jucatori care pot face diferenta, potrivit Mediafax.

"Si pentru noi si pentru ei cel mai important lucru e sa marcam inca din primele minute. Romania nu este o echipa ultra-defensiva, are oameni foarte buni in atac, care te pot forta sa gresesti. Sunt jucatori rapizi, Stancu, Stanciu, Torje, Andone sau Popa. Ei sunt bine disciplinati colectiv. Nu e o echipa care ramane in 16 metri cand are mingea. Face tranzitia bine din aparare in atac", a comentat selectionerul Frantei.

Didier Deschamps a tras un semnal de alarma catre elevii sai, spunand ca meciul cu Romania nu este unul facil.

"Faptul ca e primul meci, cel de deschidere, este un lucru important, dar nu trebuie sa facem un caz din asta. Trebuie sa ne pastram luciditatea. Nu trebuie sa banalizam acest meci. Nu trebuie sa aiba o influenta prea mare asupra jocului faptul ca este cel de deschidere. Nu trebuie sa pierdem energie inainte de start, doar gandindu-ne la aceasta partida." a mai spus selectionerul Frantei.

Deschamps isi doreste ca echipa sa sa se afle la conducerea jocului si sa aiba cat mai mult posesia mingii.

"Va depinde si de jocul pe care il va propune Romania. Vreau sa avem cat mai mult mingea. Daca nu vom avea posesie, trebuie sa invatam sa ne aparam. Romania are multi jucatori tehnici. Trebuie sa pastram tempoul meciului. Dupa cum stiti, au fost meciuri amicale pana acum, in ultimii doi ani. Evident acum doi ani nu erau aceiasi jucatori, ce era atunci e dificil de comparat cu ce e acum. Avem o echipa competitiva. Trebuie sa avem echilibru si sa avem un bloc defensiv care sa fie bine pus la punct. Suntem capabili sa marcam si sa ne punem adversarul in dificultate", a incheiat francezul.