Microbistii bucuresteni pot viziona meciurile de la Campionatul European de Fotbal - Franta 2016 in Parcul Bazilescu din Sectorul 1 al Capitalei. Timp de o luna, in perioada 10 iunie - 10 iulie 2016 administratia locala a Sectorului 1 va amplasa pe platoul din fata Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu un ecran gigant pe care iubitorii fotbalului din Capitala vor putea urmari gratuit partidele de la Euro 2016.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Totodata, organizatorii vor amplasa in zona 200 de scaune pentru ca microbistii. In faza grupelor, partidele se vor desfasura incepand cu orele 16:00, 19:00 si 22:00, iar in faza optimilor de finala incepand cu orele 15:00, 18:00 si 21:00. Partidele din sferturile de finala, semifinale precum si finala vor incepe la orele 21:00.

"Mentionam ca, din ratiuni de asigurare a linistii publice, din meciurile care incep la orele 22:00 nu poate fi vizionata decat prima repriza. Potrivit Legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice,cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, manifestarile din spatiul public se pot desfasura cel mult pana la orele 23:00. Pe toata perioada desfasurarii evenimentului in zona este strict interzisa comercializarea bauturilor alcoolice si se va interzice participarea la manifestare a persoanelor care au asupra lor astfel de bauturi sau sunt sub influenta alcoolului. De asemenea, persoanelor care au asupra lor obiecte ce pot fi folosite la actiuni violente sau la tulburarea ordinii publice li se va interzice participarea la acest eveniment", potrivit unui comunicat de presa al Primariei sector 1.

Amplasarea ecranului gigant din Parcul Bazilescu face parte din Proiectul Social - Cultural si Recreativ "Fotbal in Parc" derulat de Primaria Sectorului 1 in colaborare cu Leon Outdoor Media.