Suporterii romani vor avea pentru prima oara in istoria participarilor echipei nationale de fotbal la turneele finale un sector propriu in cadrul Fanzone-ului de langa Turnul Eiffel din Paris, loc unde acestia vor putea urmari pe un ecran gigantic partidele de la EURO 2016, informeaza, miercuri, site-ul oficial al FRF, conform Agerpres.

Vineri, in ziua meciului de deschidere cu Franta, incepand cu ora locala 16,00, dar si pe 15 iunie, cand Romania va evolua impotriva Elvetiei, fanii romani se vor putea intalni cu fostii internationali Jean Vladoiu si Miodrag Belodedici. Acestia se vor fotografia cu suporterii prezenti si vor oferi autografe. Distractia va fi asigurata de prezenta lui Smiley si Pavel Bartos, care vor exersa cu fanii scandarile de pe stadion si vor intretine atmosfera.

Primaria Parisului a pus la dispozitia organizatorilor EURO 2016 parcul "Le Champ-de-Mars", situat in spatele Turnului Eiffel. Aici se va afla, pe perioada turneului final, Fanzone-ul, locul in care toti fanii nationalelor calificate la Euro isi pot da intalnire. Acesta isi va deschide portile pe 10 iunie, odata cu inceperea turneului, si se va inchide pe 10 iulie, dupa finala de pe Stade de France.

Fanzone-ul din Paris are 130.000 de metri patrati si va avea o capacitate de 92.000 de persoane. Intrarea va fi gratuita, iar in interior suporterii vor avea acces la internet wireless si vor putea urmari meciurile de la EURO pe un ecran gigantic de 420 de metri patrati.

Va fi de asemenea amenajata o zona de restaurante si magazine de unde fanii isi vor putea procura suveniruri cu turneul final sau cu echipa nationala favorita. In plus, se va gasi si un teren sintetic de fotbal ce se va putea inchiria. Tot aici vor fi organizate si diferite concursuri de catre sponsorii competitiei, dar si diferite concerte.

Fanzone-ul va fi inchis in zilele in care nu sunt programate meciuri la EURO 2016.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei, calificata la un turneu final dupa opt ani, va juca meciul de deschidere la EURO 2016, contra Frantei, echipa gazda (10 iunie, ora 22,00, Stade de France). Romania va mai intalni in Grupa A reprezentativele Elvetiei (15 iunie) si Albaniei (19 iunie).