Clubul de fotbal Gloria Buzau a anuntat marti Federatia Romana de Fotbal, prin lichidatorul judiciar, ca se afla in imposibilitatea de a trimite echipa la Satu Mare pentru a intalni echipa din localitate, Olimpia, in meciul tur pentru mentinerea in liga secunda, transmite Agerpres.

'Practic, Gloria Buzau este desfiintata si va juca in liga a cincea, desi mi-am dorit si merita sa ramana in liga secunda, nu am gasit sponsori pentru sustinerea celor doua meciuri de baraj, adica 200 de milioane de lei', a declarat fostul manager Viorel Ion.

Clubul Gloria Buzau se afla in insolventa si peste trei sferturi din lotul buzoienilor a fost suspendat, alaturi de tot corpul tehnic, printr-o decizie a Federatiei Romane de Fotbal, in 'dosarul meciurilor trucate'.

Gloria Buzau a incheiat campionatul pe locul trei in ierarhia play-out-ului primei serii din liga secunda la fotbal, pozitie in urma careia trebuia sa dispute un baraj in dubla mansa pentru mentinerea in esalonul 2, cu ocupanta aceluiasi loc din seria a II-a.

La ultimul meci din campionat, Gloria Buzau s-a prezentat cu cinci seniori, ceilalti jucatori fiind luati de la juniori, iar pe banca tehnica a stat Costica Stan, antrenorul juniorilor 'A', de la Centrul de Copii si Juniori.