​Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Anghel Iordanescu, a acordat un inteviu pentru cotidianul spaniol Marca, in care a vorbit despre obiectivul Romaniei la Euro 2016 si adversarele din grupa pentru turneul final. Romania joaca pe 10 iunie, cu Franta, meciul de deschidere de la Euro 2016.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

Selectionerul a declarat ca obiectivul principal al nationalei este calificarea din grupa, unde Romania se va intalni cu Franta, Elvetia si Albania.

"Franta ne este clar superioara. Deschamps are jucatori de top, care joaca in Liga Campionilor sau in Europa League. Noi avem jucatori care evoluează in Romania, Turcia, Bulgaria, Israel si Qatar. Asta nu inseamna ca ne vom lasa invinsi prea usor. Obiectivul nostru este sa iesim din grupe. Nu stiu daca absenta lui Benzema ne ajuta. Sa nu-l plangem pe Deschamps pentru ca are de unde alege. Dar daca totusi nu-l mai vrea pe Benzema, il luam noi. Asta daca vrea si jucatorul'' a declarat Iordanescu, pentru cotidianul spaniol Marca.

"Ca sa fiu sincer nu mi-as fi dorit sa incepem turneul in acest fel. Nu am fi vrut sa jucam impotriva Frantei, insa va fi un eveniment special pentru fotbalul romanesc, pentru ca vom fi vazuti de intreaga planeta si nu cred ca vom apuca prea curand sa mai jucam in deschiderea unui turneu final", a mai zis Iordanescu.

Antrenorul Romaniei este increzator pentru meciul cu Franta, remiza inregistrata in amicalul cu Spania (0-0) fiind incurajatoare pentru un meci de nivelul celui cu Franta.

"Egalul din meciul cu Spania este cel care imi da incredere pentru ca Spania este o echipa apropiata valoric de cea a Frantei, insa pentru noi meciurile cu Elvetia si Albania sunt extrem de importante. Nu cred ca Albania mai este o echipa mica. Au fotbalisti care joacă in Italia, Franta sau Olanda. Au progresat teribil de mult'', Anghel Iordănescu, pentru Marca.

Program Grupa A la Euro 2016:

Franta – Romania (10 iunie, ora 22:00, Saint Denis)

Elvetia – Albania (11 iunie, ora 16:00, Lens)

Romania – Elvetia (15 iunie, ora 19:00, Parc des Princes)

Franta – Albania (15 iunie, ora 22:00, Marseille)

Franta – Elvetia (19 iunie, ora 22:00, Lille)

Romania – Albania (19 iunie, ora 22:00, Lyon)