Rusii de la Kuban Krasnodar au anuntat pe site-ul oficial intelegerea cu antrenorul roman Dan Petrescu. "Bursucul" a fost demis de la formatia chineza Jiangsu Suning, cu care a reusit sa castige Cupa Chinei in sezonul trecut.

Dan Petrescu (Kuban Krasnodar)Foto: fckuban.ru

​"Jucatorii sunt in vacanta pana pe 10 iunie. La reunire va fi prezent noul antrenor. In acest moment, clubul nostru negociaza clauzele contractuale cu Dan Petrescu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare", scriu rusii pe site-ul oficial.

Dan Petrescu a mai pregatit-o pe Kuban in perioada 2009-2012.

Formatia din Krasnodar a retrogradat la baraj in sezonul recent incheiat, scor 0-2 cu Tom Tomsk, dupa 1-0 pe teren propriu. Petrescu gaseste formatia rusa in aceeasi situatie ca in 2009, cand a reusit promovarea in Prima Liga Rusa, cu un total de 80 de puncte.

Petrescu a lasat-o pe Jiangsu Suning pe locul 3, avand 6 puncte in spatele primei clasate, Guangzhou Evergrande. In actualul sezon, echipa lui Petrescu a parasit Liga Campionilor Asiei inca din faza grupelor, terminand pe locul 3 o grupa din care au mai facut parte FC Tokyo (Japonia), Joenbuk Motors (Coreea de Sud) si Binh Duong (Vietnam).

In varsta de 48 ani, Dan Petrescu a disputat ca jucator 95 de meciuri in tricoul reprezentativei Romaniei si a marcat 12 goluri. El si-a inceput cariera de antrenor in 2003, iar in 2009 a devenit campion al Romaniei cu Unirea Urziceni. Fostul international roman a mai activat ca tehnician in campionatele Poloniei, Rusiei si Qatarului.