Riscul unor atentate in timpul Campionatului European de fotbal "exista", dar "niciodata nu trebuie sa ne lasam impresionati", a declarat presedintele Francois Hollande duminica, cu cinci zile inaintea inceperii competitiei, el criticandu-i totodata pe acei angajati ai companiilor de transport franceze care fac greva tocmai in aceasta perioada, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

Francois HollandeFoto: Agerpres

"Aceasta amenintare (a atentatelor), din nefericire, va fi pe termen lung", a adaugat presedintele Frantei intr-o declaratie acordata postului France Inter. "Asadar, trebuie sa luam toate masurile pentru ca acest Euro 2016 sa fie reusit", a aratat Hollande.

Franta, care se afla in stare de urgenta de la atentatele din 13 noiembrie, "a mobilizat toate mijloacele pentru a asigura" securitatea competitiei, a mai spus seful statului francez.

Peste 90.000 de jandarmi, politisti si agenti de securitate vor fi mobilizati pentru a proteja stadioanele si pe cei circa sapte milioane de suporteri asteptati in Franta pe durata competitiei, care se va incheia pe 10 iulie.

Pe de alta parte, Francois Hollande a deplans neplacerile ce vor fi create acestor suporteri de greva cailor ferate (aflata in desfasurare) si de cea a pilotilor companiei aeriene Air France, programata pentru weekendul viitor.